Saturday, June 19, 2021
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă vrea să modifice Codul Penal prin Ordonanță de Urgență/Referendumul din 26 mai a avut ca temă interzicerea OUG pe justiție

By Andreea Traicu , in Fara categorie , at 8 august 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă anunță că va modifica Codul Penal prin Ordonanță de Urgență. Ea vrea sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili şi anunța că va da OUG pentru a institui pedeapsa cu închisoarea pe viaţă pentru astfel de fapte. Interzicerea modificării legilor care guvernează justiția prin Ordonanțe de Urgență a fost tema Referendumului din 26 mai. 

„Am spus că vreau sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili. Voi da OUG pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean. Am zero toleranţă pentru greşeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate şi profesionalim, la erori de procedură şi nerespectarea legii. Am zero toleranță pentru greșeli. Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de premier românii să se teamă. Vom corecta tot ce este greșit”, a declarat Viorica Dăncilă, joi seara, într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

Dăncilă a mai spus că Ministerul Justiţiei a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi, în perioada imediat următoare, va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor.

„În calitate de prim-ministru, voi da OUG necesare şi voi trimite adresele către preşedinţii celor două camere ale Parlamentului pentru convocarea în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute şi implementate imediat”, a mai spus Dăncilă.

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a făcut un apel la cei care vor participa la mitingul din 10 august:

„Cei care vor participa la mitingul din 10 august să o facă pașnic, legal, respectam dreptul democratic la proteste. Am ăncredere că noul comandant al jandarmeriei are capacitate de a gestiona desfășurarea evenimentelor”.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW