Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, pentru presa străină: Nu vrem să oferim motive pentru posibile sancțiuni. Cred că pericolul declanșării Articolului 7 a trecut

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 iunie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă susţine, într-un interviu acordat Bloomberg, că a reluat dialogul constructiv cu oficialii UE, menţionând că este de părere că pericolul penalizării României de forurile europene a trecut. Precizările vin după ce Liviu Dragnea a plecat din fruntea partidului ca urmare a unei condamnări.

Jurnaliştii susţin că, la mai puţin de o lună după condamnarea celui mai puternic politician, premierul încearcă să restabilească legăturile cu UE. În articol se face referire şi la modificările legislative dorite de Liviu Dragnea, prin care ar fi încercat să uşureze pedepse pentru politicieni corupţi sau să reexamineze anumite decizii, schimbări care au atras nemulţumiri din partea UE şi SUA.

„Am reluat dialogul constructiv cu Bruxelles, nu intenționăm să oferim motive pentru posibile sancțiuni”, a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu telefonic pentru publicația Bloomberg.

„Cred cu tărie că pericolul declanșării Articolului 7 în cazul României a dispărut. (..) Guvernul nu mai este interesat de revizuirea judiciară. Acesta este un pas înainte”, a mai spus premierul țării.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *