Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Luăm în calcul suspendarea președintelui Klaus Iohannis

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 20 octombrie 2019 Etichete: , ,

Premierul demis al României, Viorica Dăncilă, a declarat duminică seara că membrii PSD ar putea lua în calcul o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Social-democrata a afirmat că dorința partidului este de a intra în opoziție.

„Atâta timp cât președintele, care trebuie să fie un model pentru ceilalți, încalcă legea fundamentală, normal ar fi să începem demersurile pentru suspendare, dar sunt un om căruia îmi pasă de această țară și de ce se întâmplă. Dacă venim cu suspendarea, îmi e teamă că vom arunca țara în haos”, a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată de ce Klaus Iohannis nu este suspendat, în contextul în care încalcă Constituția României, Viorica Dăncilă a spus:

„Să ştiţi că o să luăm în calcul şi acest lucru (…) Avem acest instrument, o să discut cu colegii mei, luăm în calcul şi suspendarea preşedintelui pentru că atâta timp cât ceri fiecărui cetăţean să respecte Constituţia, nu poate ca cel care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi să încalce legea fundamentală”.

Viorica Dăncilă s-a arătat deranjată de faptul că președintele pleacă într-o vizită de lucru în Japonia pentru a participa la încoronarea împăratului țării.

„Suntem deja într-o criză. Deja în România avem o criză din punct de vedere instituțional, avem o criză din punct de vedere al legilor și actelor normative pe care trebuie să le adoptăm, avem o criză din punct de vedere al stabilității și a încrederii pe care alte state trebuie să o aibă în România și avem un președinte care lasă aceste lucruri și pleacă în vizită.

Nu e rău că se duce în Japonia, o țară de apreciat, dar în această situație președintele trebuia să îi cheme pe toți la masă dialogului și să găsească o soluție pentru că este autorul acestei crize”, a mai declarat premierul demis.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW