Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă îi lasă pe primari să mai aștepte banii promiși înainte de căderea Guvernului

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Viorica Dăncilă lasă primarii să mai aștepte fondurile promise cu numai câteva zile înainte de adoptarea moțiunii de cenzură. Încercând să le obțină susținerea, Dăncilă le promitea zilele trecute că, indiferent de soarta moțiunii, vor primi bani pentru diverse lucrări de interes local. Fondurile ar fi urmat să vină din programul PNDL 3, destinat aducțiunilor de gaze. 

Tot în ajunul moțiunii de cenzură, premierul Viorica Dăncilă anunța că va achita toate facturile pentru PNDL, Programul Național de Dezvoltare Locală, indiferent de formațiunea căreia aparțin primarii. Și ministrul Dezvoltării le promitea primarilor că vineri, vor primi bani mai mulţi chiar şi în cazul în care Guvernul pică la vot.

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri, nu se regăsește niciun astfel de proiect. Premierul a declarat însă că, în perioada imediat următoare, PSD va lupta pentru ca „alianţa austerităţii”, care a pus la cale moţiunea de cenzură, „să nu ajungă să facă României răul de care este în stare”. „Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat ţara, lăsând-o fără viziune şi fără program de guvernare”, a spus Dăncilă.

„Vă asigur că PSD îşi va continua lupta pentru dvs, îşi va urmări proiectul de ţară şi va lupta în fiecare zi, în fiecare clipă pentru ca această alianţă a austerităţii care a pus la cale moţiunea de cenzură să nu ajungă să facă României răul de care este în stare. Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat ţara, lăsând-o fără viziune şi fără program de guvernare”, a afirmat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de altă parte Viorica Dăncilă îi cdre președintelui să numească în cel mai scurt timp un nou premier.

„Îmi doresc ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede pentru că acest blocaj generat de preşedintele Iohannis durează de prea mult timp şi afectează România. Aşadar, îi solicit preşedintelui să îşi îndeplinească atribuţiile şi să desemneze cât mai rapid un premier care să se prezinte în faţa parlamentului cu un cabinet de miniştri şi un program de guvernare”, a spus Dăncilă.

Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *