Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, discuții private cu Eugen Teodorovici și Mihai Fifor înainte de CEx-ul PSD

By Tudor Alexandru , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2019 Etichete: , ,

Premierul Viorica Dăncilă a convocat CEx-ul partidului pentru a găsi soluții la crizele prin care trece formațiunea odată cu plecarea ALDE de la Guvernare. Deși șefa Executivului a ajuns la ședință de cel puțin 30 de minute, aceasta discută retras cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici și ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor. Ceilalți social-democrați așteaptă în sală, potrivit unor surse politice.

Principalul subiect de discuţie va fi totuși situaţia Guvernului, a cărui activitate este parţial blocată, după ce președintele Iohannis a refuzat să numească miniştrii interimari propuşi de premier. Klaus Iohannis i-a cerut Vioricăi Dăncilă să meargă în Parlament pentru a cere votul de încredere, după ieşirea ALDE de la guvernare.

Un alt subiect de discuţie va fi şefia Senatului, pentru care PSD a anunţat că îl susţine pe senatorul Teodor Meleşcanu, chiar dacă șeful ALDE a anunțat că partidul va avea un alt candidat.

Joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge categoric propunerile pentru miniştrii interimari și a cerut premierului să meargă cât mai repede pentru a cere votul de încredere.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *