Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, despre asociația „Dăruiește Viață”: Este de prețuit. PMB a sprijinit această iniţiativă cu un teren pentru construirea spitalului

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 1 noiembrie 2019

Premierul demis, Viorica Dăncilă, a declarat vineri la Timișoara că susține și apreciază inițiativa asociației „Dăruiește viața” care construiește în București, cu fonduri primite din donații de la oameni, un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

Reacția Vioricăi Dăncilă vine, după ce, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a susținut că liderii fundației fac jocurile politice ale lui Vlad Voiculescu de la PLUS pentru ca acesta să câștige alegerile din 2020 în București pentru funcția de primar general.

„Din punctul meu de vedere, tot ceea ce se realizează pentru oameni, tot ceea ce se realizează mai ales pentru copii, este de preţuit. Eu sunt de acord cu toate iniţiativele care pot aduce lucruri bune pentru România, pentru oameni, pentru copii şi de aceea eu susţin această iniţiativă. După câte ştiu, chiar Primăria Capitalei a sprijinit această iniţiativă cu un teren pe care l-a pus la dispoziţie pentru construirea acestui spital. Deci, orice iniţiativă, orice proiect care aduce un lucru bun pentru România, pentru cetăţeni, este un proiect pentru care aş vrea să fiu partener de dialog”, a spus Dăncilă.

Acuzațiile Gabrielei Firea

Gabriela Firea a afirmat că în spatele Asociației s-ar afla Vlad Voiculescu, candidatul Plus la Primăria Capitalei.

„Cele două doamne fac campanie electorală unui candidat la primăria Capitalei. Le-am stricat strategia de anul viitor în care voiau să branduiască un candidat politic că doar el și încă doi-trei prieteni au ridicat un spital. Sunt convinsă că nu toți donatorii au culoarea politică a acestor doamne și a acestui domn”, a declarat Gabriela Firea într-un interviu la dcnews.ro.

Acuzațiile Gabrielei Firea au fost dezmințite atât de Oana Gheorghiu dar și de Carmen Uscatu care au anunțat deja că o vor da în judecată.

„Doamna Firea încearcă o mârșavă manipulare, susținând că eu și Carmen Uscatu suntem doar niște marionete ale lui Vlad Voiculescu
Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca și reputația noastră. Va trebui să dovedească spusele, căci 10 ani de muncă și luptă pentru șansele la viață ale copiilor bolnavi de cancer nu merită a fi terfeliți în acest fel”, a scris Oana Gheorghiu pe Facebook.

Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *