Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Rusia a anunțat că investighează o pistă ucraineană privind atentatul de la Moscova

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Rusia anunțat vineri că investighează o pistă ucraineană în ceea ce privește atentatul mortal de la 22 martie din Moscova. Atentatul a fost revendicat de organizația teroristă Stat Islamic, însă Comitetul rus de Anchetă cercetează culoarul ucrainean. 

„Anchetatorii au reușit să recupereze date de pe telefoanele mobile ale celor acuzați de comiterea atacului de la Crocus City Hall”, a precizat Comitetul de Anchetă într-un comunicat oficial, potrivit News.ro.

În atentatul de la Moscova din data de 22 martie, mai mulți bărbați înarmați au deschis focul în sala de concerte Crocus City Hall și au incendiat clădirea. Atacul s-a soldat cu 144 de persoane decedate și alte 360 rănite. Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, iar 12 suspecți au fost arestați, inclusiv cei patru presupuși atacatori, care erau originari din Tadjikistan.

Anchetatorii ruși au precizat că în dimineața zilei de 24 februarie 2024, unul dintre inculpați a găsit pe internet fotografii cu intrările în sala de concerte Crocus City Hall și le-a trimis șefului său. Mai mult, în telefonul mobil al aceleiași persoane au fost găsite „fotografii ale bărbaţilor în uniforme de camuflaj şi cu un steag ucrainean pe fundalul unor clădiri distruse”. „”Aceste date ar putea indica o legătură între atac şi desfăşurarea operaţiunii militare speciale”, se mai arată în comunicat, încercând să arate cu degetul spre Ucraina, conform sursei citate.

Comitetul de Anchetă rus a mai menționat că a efectuat o serie de investigații cu privire la posibila implicare a serviciilor de informații ucrainene și a organizațiilor islamiste teroriste în orchestrarea atacului, mai transmite News.ro.

În prealabil, Kremlinul a recunoscut că „islamiștii radicali” au derulat atacul de la Moscova, dar și că Ucraina ar putea fi implicată, coordonată de Occident.

Sursă foto: X

Comentarii