Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Viorel Mocanu va contesta în instanță acuzațiile aduse de ANI: Regie ieftină! / Deturnarea atenției publice de la cazul Sorinei Pintea nu este întâmplătoare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: , , , ,

Viorel Mocanu spune că va contesta în instanță constatarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) prin care fostul agent guvernamental la CEDO este acuzat că a exercitat această funcție în același timp în care era membru în Consiliul de Administrație al companiei Tarom. 

Avocatul Sorinei Pintea consideră că toată această situație este o regie ieftină și susține că nu a fost niciodată incompatibil. Viorel Mocanu mai crede că totul este „un mesaj clar” pentru a fi determinat să nu-l mai apere pe fostul ministru al Sănătății, aflat în arest preventiv.

„Regie ieftină deja patentată! Presiune pusă pe apărare, mesaj clar de a mă retrage din echipa de apărare a doamnei Sorina Pintea! Am luat act de informațiile difuzate în spațiul public, în cursul acestei dimineți, de către Agenția Națională de Integritate cu privire la soluția adoptată în cauza în care se făceau verificări, cu toate că până la acest moment, mie, personal, nu mi-a fost comunicată, oficial, o soluție în acest sens”, a declarat Viorel Mocanu.

Viorel Mocanu a anunțat că va contesta în instanță acuzațiile făcute de Agenția Națională de Integritate.

„Precizez în mod ferm că nu am fost incompatibil in nicio perioadă. Voi Contesta soluția în instanță, nu pentru că aș dori să ocup vreo funcție publică, ci doar pentru a demonstra neregularitățile! Dezavuez însă maniera în care o instituție a statului alege să disemineze o astfel de informație cu privire la o posibilă soluție dispusă, fără protejarea datelor cu caracter personal și fără încunoștințarea persoanei în cauză, în lipsa administrării oricăror probe în apărare, dar și momentul în care o astfel de comunicare este realizata”, a mai spus fostul agent guvernamental la CEDO.

Viorel Mocanu mai susține că anunțul ANI a fost făcut pentru a distrage atenția publică de la „încălcarea drepturilor omului”, făcând referire la momentul în care Sorina Pintea a fost filmată în timp ce era dusă din Arestul Capitalei la spital.

„Este cât se poate evident, pentru orice observator obiectiv și imparțial, ca momentul ales pentru o astfel de soluție și graba cu care se încearcă deturnarea atenției publice de la încălcările drepturilor omului comise de autorități în cazul d-nei Sorina Pintea nu sunt deloc întâmplătoare. În calitate de avocat al d-nei Sorina Pintea, așa cum aș proceda în situația oricărui client pe care l-aș apăra, precizez în mod expres că refuz sa mă las influențat de aceste intimidări și presiuni și voi rămâne consecvent misiunii mele”, a mai precizat avocatul.

Fostul secretar de stat din MAE a spus în încheiere că „secretarii de stat nu sunt membri ai guvernului și aceștia pot face parte din Consiliile de administrație prin Memorandum aprobat în Guvern, excepție distinctă – procedură care nu ține de cel numit în CA”.

Context

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Viorel Mocanu a exercitat simultan funcțiile de Agent guvernamental pentru CEDO și  membru în Consiliul de Administrație al companiei Tarom.  Mai multe detalii AICI.

Sorina Pintea este apărată de avocatul Viorel Mocanu în dosarul deschis de DNA în care este acuzată că ar fi luat șpagă pentru derularea unui contract, în calitate de manager al Spitalului Județean Baia Mare.

La momentul numirii în funcţia de Agent guvernamental CEDO, Mocanu era, în februarie 2019, consilier onorific al ministrului Sănătății de la acea vreme, Sorina Pintea, aflată acum în arest preventiv.

De la arestarea Sorinei Pintea, avocatul Viorel Mocanu a avut nenumărate apariții televizate în care a reclamat felul în care clienta sa este tratată.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW