Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Violeta Alexandru: Unde şi-a găsit PNL speranţa pentru reformare? Nu la USR, ci la PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

Violeta Alexandru a explicat luni, 8 noiembrie, în plenul Camerei Deputaților, că și-a dat demisia din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal din respect pentru Ludovic Orban și pentru că prioritățile pe care PNL le are în acest moment diferă de promisiunile făcute de partid în timpul campaniei electorale.

Activitatea parlamentară nu este doar o activitate tehnică pe care eu intenţionez să mi-o fac cu toată seriozitatea, este şi o activitate politică. Preşedintele Orban are experienţa şi flerul necesar pentru a vedea unde anume se greşeşte şi pentru a atrage atenţia asupra greşelilor ce s-au făcut în relaţia cu PNL”, a declarat Violeta Alexandru, în plenul Camerei Deputaților, citată de Agerpres.

Fostul lider PNL București a precizat că partidul are alte priorități față de cele promise în campania electorală și îi acuză pe liberali că își doresc să facă reforme cu PSD, în detrimentul USR.

Al doilea motiv pentru care am luat această decizia este maniera cum văd în grupul parlamentar priorităţile PNL. A trebuit să insist ca legea privind certificatul verde să fie pe ordinea de zi a grupului nostru şi să discutăm. PNL pare că are alte priorităţi, nu am discutat nimic despre pensiile speciale de când suntem la putere, dar nimic, nu am discutat nimic despre reforma administraţiei, despre o administraţie suplă. Despre aceste lucruri nu am discutat, pare că avem alte priorităţi(…)Unde şi-a găsit PNL speranţa pentru reformare? Nu la USR, ci la PSD, ne spune liderul PNL de astăzi (n.r. Florin Cîțu)”, a explicat deputatul neafiliat.

Demisii din grupul parlamentar PNL

Mai mulți liberali au demisionat din grupul parlamentar al PNL. Cel care a dat tonul plecărilor din grupul parlamentar PNL a fost Ludovic Orban, fostul președinte al partidului, care și-a anunțat demisia marți, 26 octombrie.

Acesta a fost urmat de alți 16 membri PNL: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiașu, Ion Iordache, Violeta Alexandru și Adrian Miuțescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *