Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


VIDEO UMB turează motoarele pe lotul 2 din Autostrada București Nord. Grindeanu promite descărcare în DN 2 / Șeful CNAIR nu confirmă 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2023

Demarate oficial în august 2022, lucrările la lotul 2 al Autostrăzii A0 București Nord avansează excelent. Aproape sigur porțiunea de circa 10 kilometri dintre DN 1 și Autostrada A3 va fi deschisă în acest an. Aflat marți într-o vizită pe șantier, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a promis chiar realizarea unei descărcări provizorii a traficului în DN 2, care ar permite deschiderea traficului pe aproape întreg lotul. 

Lucrările la lotul 2 al Autostrăzii A0 București Nord sunt în toi. Constructorul, firma UMB Tehnostrade, patronată de Dorinel Umbrărescu, se grăbește să termine socotelile cu acest proiect pentru a-și direcționa resursele către Autostrada Moldova. Începute în august 2022, lucrările au ajuns deja într-un stadiu de 51%, iar deschiderea porțiunii dintre DN 1 și Autostrada A3, în lungime de 10 km este doar o chestiune de câteva luni.

Grindeanu promite descărcare în DN 2

În condițiile în care ar trebui să predea fotoliul de ministru al transporturilor luna viitoare, Sorin Grindeanu se află într-un adevărat tur de forță pe șantierele care merg bine. Marți, oficialul a vizitat și lotul 2 al Autostrăzii București Nord, unde a promis realizarea unei descărcări până în DN 2, în dreptul localității Afumați.

„Urmează să avem o discuţie la nivel de CNAIR apropo de descărcarea pentru DN 2, pentru că este prevăzută o descărcare în zona comunei Ştefăneşti şi aş vrea să facem această descărcare, să se facă legătura directă între DN1 şi DN2 astfel încât să poată fi folosită la capacitate maximă această bucată de autostradă odată cu această vară. Repet, e aproape un an, cu un an înainte va fi dată în circulaţie faţă de termenul asumat prin contract. Eu vreau să-i felicit, sunt la mai bine de jumătate, sunt câteva luni în continuare, vreo trei luni, patru, în care vor termina această lucrare”, a afirmat Grindeanu, potrivit Agerpres.

Optimismul ministrului nu este împărtășit însă și de către directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, făcută la finalul vizitei pe șantierul UMB, Cristian Pistol a vorbim despre deschiderea în luna august a porțiunii de 10 km dintre DN 1 și Autostrada A3.

„Dacă se menține mobilizarea, este foarte posibilă deschiderea circulației în acest an (august 2023) pe aproximativ 10 km ai Lotului 2 al A0 Nord”, a scris Cristian Pistol.

A0 Nord Lotul 2 Corbeanca – Afumați:

Constructor: SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade

Lungime: 19 km

Valoarea estimată a contractului: 831,9 milioane lei fără TVA

Termen: 12 luni proiectare și 22 de luni execuție

Garanția ofertată: 10 ani

Comentarii