Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Robert Negoiță a făcut scandal în timpul conferinței susținute de Nicușor Dan în Parcul IOR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 31 octombrie 2023

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat marți, 31 octombrie, într-o conferință de presă, că Poliția Locală a amendat-o cu 35 milioane euro pe proprietara suprafeței retrocedate din Parcul IOR pentru distrugerea spațiului verde. Evenimentul, desfășurat chiar în parc, nu a fost lipsit de incidente. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a venit fără a fi invitat și a făcut scandal, însă a fost apostrofat de unii dintre participanți. 

O suprafață de peste 11 hectare din Parcul IOR se află sub asediul intereselor imobiliare, după ce, în anul 2022, Primăria Sectorului 3 a pierdut definitiv procesul prin care a contestat titlul de proprietate al Mariei Cocoru, obținut de în urma unei decizii a fostului primar Adriean Videanu.

Cu toate acestea, proprietara nu și-au putut duce planurile de dezvoltare la îndeplinire, în condițiile în care pe suprafața respectivă se află mai mulți copaci, care nu pot fi defrișați în lipsa unui aviz emis de Primăria Capitalei. Cum Nicușor Dan a refuzat să semneze un astfel de document, sute de copaci au fost puși la pământ cu drujba în mod ilegal. De asemenea, în ultimii ani, aici au fost raportate nu mai puțin de 15 incendii de vegetație, forte probabil provocate.

După mai mulți ani în care Primăria generală și Primăria Sectorului 3 și-au pasat responsabilitatea rezolvării acestei probleme, primarul general, Nicușor Dan, a anunțat, într-o conferință de presă susținută în Parcul IOR, amendarea Mariei Cocoru cu suma de 35 milioane euro. La eveniment a participat, fără să fie invitat, și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Robert Negoiță: Domn’ primar general, când vă găsesc să stăm de vorbă. Vă rog mult de tot.

Nicușor Dan: Astăzi am venit să vorbim de parcul IOR

Robert Negoiță: Nu reușesc să vă găsesc. Nu răspundeți la telefon. Blocați proiectele. Dați-mi un termen.

Nicușor Dan: Vă urez o zi bună.

Robert Negoiță: Dați-mi o oră, vreau să ne vedem.

Alexandru Gâdiuță (viceprimar USR Sector 6): Domnu’ Negoiță, lăsați vrăjeala!

Femeie: De ce distrugeți parcul și puneți beton pe iarbă?

Robert Negoiță: Nu sunt problemele mele, sunt problemele Bucureștiului.

Bărbat: Domnu’ Negoita, ești supărat că nu mai poți să faci combinații?

Robert Negoiță: Sunt problemele comunității.

Femeie: Problemele noastre sunt legate de cele 4 milioane pe fântâni pe care nu le vrea nimeni.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii