Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Profesor din Oradea, propagandă anti-mască în școală

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2020 Etichete: ,

Gest iresponsabil al unui profesor de la Liceul cu Program Sportiv din Oradea. Acesta publicat marți pe pagina personală de Facebook un video în care apare alături de elevi purtând măști de clovni, ca o formă de protest împotriva măștii de protecție sanitară. Inspectoratul Școlar Bihor s-a sesizat și a anunțat că va depune plângere penală.

Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

Inspectoratul Școlar anunță plângere penală

Virgil Blage, inspectorul școlar general din județul Bihor, a declarat că la nivelul unității de învățământ a început cercetarea disciplinară a profesorului iar Inspectoratul Școlar va depune plângere penală.

„La nivelul inspectoratului școlar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii și prevenirii pandemiei. Este inacceptabil să se întâmple așa ceva, în condițiile în care întreaga țară este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia”, a declarat Virgil Blage, inspectorul școlar general din județul Bihor, pentru Digi 24.

Masca de protecție și păstrarea distanței, soluții cheie pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Potrivit Ministerului Sănătății, purtarea măștii este măsura eficientă pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, la fel cum păstrarea unei distanțe de siguranță de 1,5 metri față de alte persoane și evitarea pe cât posibil a contactului cu suprafețele atinse în mod frecvent de alte persoane scade exponențial riscul îmbolnăvirii.

Este necesară folosirea măștii în toate spațiile închise (ex: la birou, în transportul în comun, la cumpărături), dar și în spațiile deschise unde se află un număr mare de persoane (ex: concerte/spectacole în aer liber/ zone aglomerate).

Masca de protecție îl protejează atât pe cel care o poartă, dar mai ales pe cei cu care interacționează. Cu toate acestea, pentru a fi eficientă, masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

Context

Amintim că sâmbătă circa 200-300 de persoane au protestat în Piața Universității din București împotriva măsurilor de protecție sanitară impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în școli.

La eveniment au participat regizorul Cristi Puiu, actrița Carmen Tănase, publicistul antioccidental Iulian Capsali, avocatul Dan Chitic, personaj promovat intens de Sputnik, realizatorul TV Luis Lazarus, Leonard Vancu, vicepreședinte al Alianței Părinților, medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu, fost membru ALDE, Iosefina Pascal, fostă consilieră a europarlamentarului Maria Grapini, Oana Lovin, cunoscută în spațiul public după ce a protestat cu o legătură de sparanghel, și Codruța Cerva, organizatoare a mai multor mitinguri de susținere a lui Liviu Dragnea după condamnarea.

CITEȘTE ȘI: Protest în Piața Universității împotriva măsurilor de prevenire a COVID-19

Comentarii


  • Virgil Blage… un delator care nu are ce cauta intr-un inspectorat scolar. Îi urez sa il loveasca cele mai negre nenorociri pentru gestul decervelat de spalat pe creier si coada de tîrnacop a dictaturii medicale care se instaureaza in vietile noastre. Un securist/informator de tip nou.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW