Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


LIVE Protest în Piața Universității împotriva măsurilor de prevenire a COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 septembrie 2020 Etichete: ,

Circa 200 de persoane protestează sâmbătă în Piața Universității din București împotriva măsurilor de protecție sanitară impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Manifestanții nu poartă măști de protecție și nici nu respectă regulile de distanțare fizică. Protestatarii scandează lozinci preponderent împotriva obligativității purtării măștii de protecție în unitățile de învățământ.

La eveniment au participat regizorul Cristi Puiu, actrița Carmen Tănase, publicistul antioccidental Iulian Capsali, avocatul Dan Chitic, personaj promovat intens de Sputnik, realizatorul TV Luis Lazarus, Leonard Vancu, vicepreședinte al Alianței Părinților, medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu, fost membru ALDE, Iosefina Pascal, fostă consilieră a europarlamentarului Maria Grapini, Oana Lovin, cunoscută în spațiul public după ce a protestat cu o legătură de sparanghel, și Codruța Cerva, organizatoare a mai multor mitinguri de susținere a lui Liviu Dragnea după condamnarea.

UPDATE 20.30: Manifestația este încurajată de postul de televiziune deținut Radu Moraru, Nașul TV.

UPDATE 18.30: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat că a fost depășită limita de 100 de participați permisă prin hotărârea de prelungire a stării de alertă.

„Este depăşită limita de participanţi, de 100 de persoane, prevăzută de actele normative în vigoare. Colegii mei le-au făcut precizările necesare celor care participă şi celor care au organizat manifestarea, privind purtarea păştii, păstrarea distanţei şi că, dacă nu respectă prevederile legale, riscă sancţiuni contravenţionale”, a declarat pentru Mediafax Georgian Enache.

UPDATE 18.12: Se strigă „Arafat condamnat!”

UPDATE 18.05: Avocatul Dan Chitic susține un discurs cu puternice accente antioccidentale.

UPDATE 18.00: Se scandează lozinci antiguvernamentale.

Evenimentul a fost promovat intens prin intermediul unui grup de Facebook numit „Fără botniță”, unde s-au înscris peste 37.000 de persoane. Totodată, proteste similare sunt anunțate la Cluj Napoca, Alba Iulia și Oradea.

Galerie foto

Inquam Photos/Octav Ganea

Inquam Photos/Octav Ganea

Inquam Photos/Octav Ganea

Sursa foto: Inquam photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW