Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Primele doze de vaccin Jensen au fost aduse în România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2021

În această dimineață, în jurul orelor 6.40, au intrat în țară primele 60.000 de doze de vaccin Jensen (Johnson&Johnson), prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II.

Compania Johnson&Johnson a anunțat, marți, că amână livrarea vaccinului împotriva COVID-19 în Europa, după ce SUA a oprit temporar administrarea serului, ca urmare a unor cazuri de cheaguri de sânge apărute la șase persoane, în urma imunizării.

„Siguranța și bunăstarea persoanelor care folosesc produsele noastre este prioritatea noastră numărul unu. Suntem conștienți de o tulburare extrem de rară care implică persoane cu cheaguri de sânge în combinație cu trombocite scăzute la un număr mic de persoane care au primit vaccinul nostru COVID-19”, potrivit unui comunicat transmis de compania Johnson&Johnson.

Centrul american de Control al Bolilor (CDC) și Autoritatea pentru Alimentație și Medicamente (FDA) revizuiesc datele referitoare la vaccin, după ce au fost raportate șase cazuri de cheaguri de sânge în SUA din mai mult de 6.8 milioane de doze administrate în total.

Compania arată că utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 a fost oprit din precauție.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *