Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Cetățenii își vor putea exprima dreptul la vot în localitățile carantinate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 noiembrie 2020

Chiar dacă localitatea se va afla în carantină pe data de 6 decembrie, cetățenii își vor putea exprima dreptul la vot, a anunțat luni premierul Ludovic Orban.

„Aş vrea să transmit un mesaj că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a afirmat Orban, după şedinţa conducerii PNL, citat de Agerpres.

Totodată, premierul a precizat că persoanele aflate în izolare vor putea vota prin intermediul unei mobile.

„De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie că urmare a faptului că vin dintr-o ţară cu incidenţă de infectare mai mare decât România şi sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze, să vină urma mobila la ei acasă, din cauza faptului că se află în izolare la domiciliu sau în carantină. Deci, se va permite exercitarea dreptului de vot a fiecărui cetăţean, fie că se află în izolare sau în carantină, fie dacă se află internat în spital din cauza infectării cu COVID”, a adăugat premierul.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie 2020, în condiții speciale din cauza epidemiei de COVID-19.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 61606 more Info to that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-cetatenii-isi-vor-putea-exprima-dreptul-la-vot-in-localitatile-carantinate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *