Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Noi imagini cu podul de la Grădiștea. Se redeschide calea ferată București-Giurgiu anul acesta?

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Circulația feroviară între București și Giurgiu ar putea fi redeschisă în acest an, în ciuda problemelor cu realizarea tablierelor metalice, întâmpinate de constructor, semnalate de Club Feroviar. Potrivit informațiilor noastre, antreprenorul general, Porr Construct, a transmis către CFR Infrastructură un nou grafic de lucrări, care ar presupune acest lucru. Rămâne însă de văzut dacă va fi respectat. 

Anul acesta, pe data de 13 august, se împlinesc 18 ani de la prăbușirea podului feroviar de la Grădiștea, 18 ani de când trenurile nu circulă între București și Giurgiu pe prima cale ferată construită în țările române.

Abia la finalul anului 2020 a fost încheiat contractul pentru realizarea unui nou pod feroviar, termenul de finalizare fiind în august 2022. Acesta nu va fi însă respectat.  Publicația Club Feroviar a dezvăluit luna trecută că antreprenorul general al lucrării a notificat subcontractorul PAB Romania SRL din Arad cu privire la rezilierea contractului. În documentul respectiv, se aduc acuzații grave cu privire la întârzierile înregistrate de subantreprenor la livrarea armăturilor și a tablierelor metalice, dar și referitoare la calitatea necorespunzătoare a acestora.

Potrivit informațiilor noastre, Porr a transmis către CFR Infrastructură un nou grafic de lucrări, care ar presupune redeschiderea circulației feroviare până la finele acestui an. Avansul proiectului a depășit 61%, potrivit CFR Infrastructură. Cu toate acestea, nimic nu este sigur.

Comentarii