Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Ministrul Energiei, bruscat de George Simion în Parlament / UPDATE Virgil Popescu: Se uita foarte amenințător în ochii mei

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 februarie 2022

UPDATE George Simion a negat că l-a agresat pe Virgil Popescu, în cadrul unei declarații de presă susținută la Parlament.

„Nu e nicio agresiune, doamnă, că nu i-am făcut nimic. Am pus mâna pe el(…)Dacă vezi un hoț, te duci la el să îi spui că e un hoț. Omul ăsta e un hoț. M-am dus la microfon să îi dăm replica ministrului Energiei, aceea că este un hoț”, a declarat George Simion, la Parlament.

UPDATE Virgil Popescu a transmis, în cadrul unei declarații de presă, că va analiza imaginile video, alături de avocați, urmând să decidă dacă va depune plângere împotriva președintelui AUR.

Aici nu e vorba de teamă, e vorba de tras un semnal de alarmă că suntem în Parlamentul României, nu suntem în perioada interbelică, într-o zonă de tristă amintire(…)O persoană care te face hoț și vine la tine amenințător, credeți-mă că nu e un comportament demn de un parlamentar”, a comentat ministrul Energiei.

Acesta a precizat că, în semn de protest, nu se va mai prezenta la ședința Camerei Deputaților, în care era dezbătută moțiunea simplă depusă de USR.

Eu nu am făcut absolut nimic, nu am agresat pe nimeni, mi-am ținut discursul, pot să înțeleg strigătele din sală, discursurile abrupte, dar nu o tentativă de agresiune(…)Se uita foarte amenințător în ochii mei”, a precizat oficialul.

Ministrul a amintit și de episodul petrecut în luna septembrie, când un alt liberal, Florin Roman, a fost bruscat de doi parlamentari AUR.

Trebuie modificat regulamentul și preîntâmpinate acest tip de manifestări. M-aș fi simțit mai în siguranță dacă autocenzura colegilor deputați ar funcționa, m-aș simți mai în siguranță într-un Parlament în care nu există astfel de manifestări. Nu e vorba de cine le permite, s-a ajuns mult prea departe și trebuie luate măsuri încât să ne oprim”, a adăugat Virgil Popescu.

Știrea inițială

Scene incredibile au avut loc luni, 7 februarie, în Parlament, la dezbaterea moțiunii simple ce a fost depusă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. După un schimb de replici între Popescu și George Simion, președintele AUR l-a întrerupt pe oficial din discurs și l-a bruscat, totul petrecându-se sub privirile deputaților.

În timpul discursului susținut de ministrul Energiei, în plenul Camerei Deputaților, George Simion l-a întrerupt de mai multe ori pe oficial.

Domnule președinte, pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul? Că văd că îl frământă alte lucruri”, a spus Virgil Popescu, în timp ce George Simion îi striga „hoțule” în plen.

Ulterior, Simion s-a deplasat la pupitrul Camerei Deputaților, unde se afla ministrul Energiei, și l-a bruscat. Menționăm că deputatul nu a respectat distanța minimă de protecție, în contextul pandemiei de COVID-19.

La Rusia cu dumneavoastră(…)Ești un prost”, i-a transmis, ulterior, ministrul Popescu lui George Simion, în timp ce președintele de ședință încerca să îl îndepărteze pe Simion de la pupitrul Camerei Deputaților.

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a transmis că ședința în care era dezbătută moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Energiei a fost suspendată.

Un partid fascist, cu lideri asumați drept admiratori ai unor criminali de război, continuă să aplice metodele învățate de la idolii lor fasciști: anarhie și violență. Nu accept acest comportament! Nu trebuie să ajungem la linșaj ca să-i sancționăm pe cei care greșesc, acolo unde împing liderii AUR societatea. Violența nu face parte din societatea civilizată”, a scris Ionuț Moșteanu, pe Facebook.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW