Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Un liberal cere sancționarea parlamentarilor AUR care l-au bruscat pe Florin Roman, la citirea moțiunii de cenzură

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 septembrie 2021 Etichete: ,

Deputatul PNL Cristian Băcanu a depus luni, 20 septembrie, o sesizare la Camera Deputaților în care cere sancționarea a doi parlamentari AUR, Antonio Andrușceac și Ciprian-Titi Stoica, după scandalul de la citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, din 9 septembrie.

Liberalul îi acuză pe cei doi că „l-au flancat pe domnul Florin Roman și l-au constrâns să părăsească pupitrul de la care acesta conducea ședința plenului reunit”.

„Cei doi domni deputați (Cirpiran-Titi Stoica și Antonio Andrușceac) l-au bruscat pe domnul Florin Roman în timp ce colegii senatori și deputați de la USR PLUS fie priveau fără nicio reacție (de exemplu doamna Anca Dragu), fie solicitau în mod repetat ca domnul Roman să nu mai conducă ședința, conform Regulamentului (domnul Ionuț Moșteanu).

Apreciez că utilizarea forței fizice și a violenței în cadrul Parlamentului României consitutie o abatere deosebit de gravă (…) și că un astfel de comportament reprobabil trebuie sancționat și descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societății.

Astfel de fapte antisociale știrbesc încrederea cetățenilor în instituția Parlamentului României și aduc o gravă vătămare democrației în sine”, se arată în sesizarea depusă de Băcanu la Camera Deputaților.

Astfel, liberalul apreciază că „se impune sancționarea” celor doi parlamentari AUR.

Citiți integral sesizarea depusă de Cristian Băcanu la Camera Deputaților

Context

Vineri, 3 septembrie, USR PLUS a depus, alături de AUR, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, ce a fost citită în ședința plenului comun din 9 septembrie.

Ședința s-a lăsat cu scandal, întrucât vicepreședintele Camerei, Florin Roman, trebuia să prezideze, dar cei de la USR PLUS nu au fost de acord și au cerut ca șefa Senatului, Anca Dragu, să conducă ședința.

Însă Florin Roman a refuzat să facă acest lucru, iar mai mulți parlamentari l-au înconjurat și i-au luat microfonul, obligându-l să plece de la prezidiu.

Ulterior, Dragu a condus ședința în care a fost citită moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu.

Moțiunea de cenzură a fost depusă în contextul crizei guvernamentale, declanșată la începutul lunii septembrie.

În ziua în care premierul Florin Cîțu a introdus proiectul „Anghel Saligny” pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Executivului din 1 septembrie, intenție criticată de USR PLUS, acesta l-a revocat din funcție pe Stelian Ion, al doilea ministru USR PLUS dat afară de Cîțu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW