Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Cum arată primii kilometri de autostradă din Moldova

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 august 2020 Etichete:

Lucrările la cccc

Asociația Pro Infrastructură (API), care a realizat recent o filmare din dronă a întregului lot, susține că tronsonul sud-vestic dintre DN11 și DN2 Sud (7,3 km de drum cu două benzi) este complet finalizat iar responsabilii din CNAIR și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, refuză să pună în folosință șoseaua.

„Așa cum vă spuneam la mijlocul lunii iulie, tronsonul sud-vestic dintre DN11 și DN2 Sud (7,3 km de drum cu 2 benzi) este complet finalizat, fiind instalate până și băncuțele și panseluțele în spațiile de servicii. Deși ministrul Bode afirma că în mandatul dânsului nu va ctitori muzee rutiere în aer liber, realitatea ține să îl contrazică. Solicităm Ministerului Transporturilor și CNAIR să găsească de urgență mijloacele legale pentru deblocarea situației și pentru deschiderea traficului pe acest prim segment al centurii Bacău,” arată API.

Pe de altă parte, Asociația Pro Infrastructură salută mobilizarea excelentă a constructorului și avansul excelent al lucrărilor.

„Pe restul proiectului ce include primii kilometri de autostradă din regiunea Moldova lucrările avansează într-un ritm foarte bun. Zilele următoare va fi finalizată placa de suprabetonare a podului de 1,2 km peste râul Bistrița, iar în următoarele săptămâni va fi ridicat tablierul metalic pe cele 2 structuri ce traversează canalul Bistrița. Realizarea umpluturilor, așternerea straturilor de asfalt, relocarea stâlpilor de înaltă tensiune, taluzarea cu pământ vegetal sau execuția rigolelor înaintează rapid, existând premisele ca lucrarea să fie complet finalizată cel târziu în primăvara anului viitor”, susține asociația.

Varianta de Ocolire Bacău (A7)

Constructor: Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL

Valoarea contractului: 668,3 milioane de lei fără TVA

Lungime: 30,8 km din care 16,269 km la profil de autostradă

Termen de execuție: Decembrie 2021

Garanție lucrări: 84 de luni

Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *