Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul, pregătiri pentru valul 5 al pandemiei de coronavirus. Elevii ar putea primi gratis măști de protecție la școală

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2022

Premierul Nicolae Ciucă i-a convocat luni, 3 ianuarie, la Palatul Victoria, pe responsabilii în gestionarea pandemiei de COVID-19, discuții în cadrul cărora au fost analizate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în debutul valului 5.

La discuții au participat miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Cea mai sigură soluție avansată de oficiali pentru protejarea vieții și a sănătății românilor a fost continuarea Campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2”, arată Guvernul.

La capitolul Educație, premierul și responsabilii în gestionarea pandemiei de COVID-19 au analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca elevii să primească măști gratuite.

Pentru a ține economia deschisă pe parcursul valului 5, reprezentanții Executivului iau în calcul alternanța programului de lucru și reintroducerea șomajului tehnic.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *