Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


VIDEO Au apărut primele imagini de la perchezițiile din Brașov unde mascații au descins într-o casă în care se aflau o femeie cu doi minori/ Persoana vizată nu locuia în imobil

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 17 februarie 2020 Etichete: ,

O femeie și cei doi copii ai săi s-au trezit, joi dimineață, cu mascații în locuință. Oamenii legii au efectuat perchezițiile la ora 7 dimineața la o adresă din Brașov unde au crezut că vor găsi o persoană vizată de infracțiuni de constituire sau sprijinire a unui grup infracțional organizat și infracțiuni informatice. După acțiunea în forță, unul dintre cei doi copii s-a speriat foarte tare și a fost nevoie de intervenția unui echipaj SMURD. Mainnews.ro a obținut imaginile de la descinderile din Brașov.

Potrivit imaginilor, polițiștii au intrat în locuință după ce au bătut la ușă și s-au prezentat. Ulterior, aceștia au mers din cameră în cameră pentru a verifica toate locurile în care s-ar fi putut ascunde persoana vizată de percheziții.

În filmare se observă cum apar și copiii la un moment dat, însă oamenii legii îi salută, ba chiar încearcă să îi liniștească pe cei mici.

Inițial, s-au vehiculat informații conform cărora mascații ar fi descins la adresa greșită, însă ulterior s-a dovedit că exista mandat pentru acea adresă.

Potrivit DIICOT, mandatul de percheziție a fost emis de către un judecător de la Tribunalul Brașov pentru locația respectivă de pe raza municipiului Brașov, însă, la momentul efectuării percheziției, s-a constatat că persoana vizată nu mai locuia în fapt în acel imobil

 „La data de 13.02.2020, ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Brașov împreună cu luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Brașov au pus în executare un mandat de percheziție, pe raza municipiului Brașov, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că adresa la care s-a efectuat percheziția era greșită, precizăm că mandatul de percheziție a fost emis de către un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov pentru locația respectivă de pe raza municipiului Brașov, constatându-se că la momentul efectuării percheziției persoana căutată nu mai locuia în fapt în acel imobil.

La data de 14.02.2020, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a unui număr de 3 inculpați, iar față de alți 2 inculpați a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu”, a transmis DIICOT.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW