Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Victimele violenței domestice pot părăsi locuința în timpul carantinei de noapte în București / Președintele Senatului: Îndemn toate consiliile locale să adopte această hotărâre

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 martie 2021

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a hotărât că victimele violenței domestice pot părăsi domiciliului în intervalul în care circulația este restricționată pe timp de noapte, a afirmat președintele Senatului. Anca Dragu îndeamnă toate consiliile locale pentru situații de urgență să adopte această hotărâre.

Victimele violenței domestice nu trebuie să mai aștepte ora 5 dimineața pentru a cere ajutor! CMSBU a hotărât că este permisă părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent”, a scris Anca Dragu, pe Facebook.

Președintele Senatului a precizat că această măsură ar fi un pas important în prevenirea violenței domestice, dar „nu suficient”.

Îndemn toate consiliile locale pentru situații de urgență să adopte această hotărâre! Este vital să ne gândim că, pe timpul carantinei de noapte, poate mii de femei sunt captive în propriile case alături de un agresor”, este mesajul președintelui Senatului.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Care sunt noile restricţii din Capitală: Circulaţia, permisă până la ora 22.00, în intervalul luni-joi, iar în weekend până la 18.00. De luni până joi, magazinele şi terasele se închid la 21.00, iar vineri, sâmbătă şi duminică de la 18.00

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW