Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Viceprimarul Corina Bokor preia atribuțiile de primar al Sibiului, după ce Astrid Fodor a fost declarată în stare de incompatibilitate de ÎCCJ

By Andreea Traicu , in Fara categorie , at 5 iulie 2019 Etichete: , ,

Corina Bokor va prelua, începând de de astăzi, funcția de primar al municipiului Sibiu. Corina Bokor a fost viceprimar al Sibiului și face parte din FDGR. Ea preia această funcție după ce prefectul Sibiului a decis încetarea mandatului primarului în funcție. Înalta Curte a decis, prin sentință definitivă, că Astrid Fodor s-a aflat în incompatibilitate. 

Consiliul Local Sibiu s-a reunit, astăzi în şedinţă extraordinară pentru a desemna unul dintre cei doi viceprimari să preia interimar atribuţiile de primar. Corina Bokor a primit votul consilierilor care au mandatat-o să preia atribuțiile primarului. Ea a primit 15 voturi „pentru”, în timp ce alte 5 voturi au fost nule.

Context:

Prefectul județului Sibiu, Adela Muntean, a emis miercuri ordinul de încetare a mandatului pentru Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. Decizia prefectului vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că primarul Sibiului, Astrid Fodor, s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când, în calitate de viceprimar, a fost și membru în mai multe Consilii de Administrație ale unor unități de învățământ din Sibiu. Edilul Sibiului are posibilitatea de a contesta în instanță decizia ÎCCJ.

Foto: turnulsfatului.ro

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW