Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Vicepremierul Sorin Grindeanu, reacție dură la adresa jucătorilor care au cântat așa-zisul imn al Ținutul Secuiesc

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 mai 2022

Vicepremierul Sorin Grindeanu le-a cerut luni, 9 mai, instituțiilor responsabile să „ia măsuri urgente” pentru a aplica cele mai dure sancțiuni jucătorilor din naționala de hockey care au cântat așa-zisul imn al Ținutul Secuiesc la începutul meciului cu Ungaria, din cadrul Campionatului Mondial din Slovenia.

Sorin Grindeanu, născut în Timișoara, a precizat că înțelege ce înseamnă să trăiești „într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată”.

Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Vicepremierul a cerut Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și „tuturor celorlalți factori responsabili” să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni împotriva jucătorilor de hockey.

Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă”, a adăugat vicepremierul și ministrul Transporturilor.

Context

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a fost surprins, în timpul meciului de hockey Ungaria-România, de la Campionatul Mondial din Slovenia, în peluza echipei naționale a Ungariei.

Nu a fost singurul moment controversat din timpul meciului pierdut de echipa națională a României cu scorul de 4-2. La începutul partidei, jucătorii celor două echipe au intonat așa-zisul imn al „Ținutului Secuiesc”, potrivit Pro Sport. Trei dintre jucătorii României nu au participat la intonarea așa-zisului imn.

Echipa națională de Hockey a României, formată în majoritar din jucători care provin din Miercurea Ciuc, Brașov și Gheorgheni, a pierdut toate cele patru meciuri de la turneul final, jucate împotriva Sloveniei, Coreei de Sud, Lituaniei și Ungariei.

Lotul României a fost format din:

  • portari: Patrik Polc, Zoltan Toke, Otto Onodi;
  • fundaşi: Pavlo Borisenko, Timur Rasulov, Tamas Farkas, Evgheni Emelianenko, Huba Bors, Cătălin Berdilă, Robert Csibi-Ferencz, Zsolt Kozma.
  • atacanţi: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Balazs Peter, Roberto Gliga, Zsombor Molnar, Daniel Trancă, Eduard Căşăneanu, Albert Zaghidulin, Tamas Reszegh, Evgheni Skacikov, Norbert Rokaly;

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW