Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Mediului a fost surprins în peluza Ungariei la un meci de hockey contra României / Explicațiile lui Tanczos Barna

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 mai 2022

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a fost surprins, în timpul meciului de hockey Ungaria-România, de la Campionatul Mondial din Slovenia, în peluza echipei naționale a Ungariei.

Poza a fost publicată de deputatul AUR Dan Tănasă care susține că gestul ministrului Mediului ar reprezenta „o insultă la adresa națiunii române”.

O insultă inacceptabilă care nu ar fi fost posibilă fără acordul PSD și PNL, formațiuni politice care au fost și sunt slugile UDMR și ale Ungariei”, a scris deputatul, pe Facebook.

Ministrul Tanczos Barna a fost surprins în peluză, înconjurat de fani ai Ungariei, și îmbrăcat într-un tricou al echipei HC Csikszereda Miercurea Ciuc.

Am fost la campionatul mondial de hochei ca să susțin jucătorii din Miercurea Ciuc, Gheorgheni și Brașov(…)Toți suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câțiva metri de mine stătea o familie din Iași, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naționale”, a fost reacția ministrului Mediului, potrivit Gazeta Sporturilor.

În trecut, Tanczos Barna a fost șeful Federației Române de Hockey.

Nu a fost singurul moment controversat din timpul meciului pierdut de echipa națională a României cu scorul de 4-2. La începutul partidei, jucătorii celor două echipe au intonat așa-zisul imn al „Ținutului Secuiesc”, potrivit Pro Sport. Trei dintre jucătorii României nu au participat la intonarea așa-zisului imn.

Echipa națională de Hockey a României, formată în majoritar din jucători care provin din Miercurea Ciuc, Brașov și Gheorgheni, a pierdut toate cele patru meciuri de la turneul final, jucate împotriva Sloveniei, Coreei de Sud, Lituaniei și Ungariei.

Lotul României a fost format din:

 • portari: Patrik Polc, Zoltan Toke, Otto Onodi;
 • fundaşi: Pavlo Borisenko, Timur Rasulov, Tamas Farkas, Evgheni Emelianenko, Huba Bors, Cătălin Berdilă, Robert Csibi-Ferencz, Zsolt Kozma.
 • atacanţi: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Balazs Peter, Roberto Gliga, Zsombor Molnar, Daniel Trancă, Eduard Căşăneanu, Albert Zaghidulin, Tamas Reszegh, Evgheni Skacikov, Norbert Rokaly;

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW