Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


Vaticanul cere ca intervențiile Papei Francisc pe tema războiului din Ucraina să nu fie interpretate într-o cheie politică

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 august 2022

Vaticanul a transmis marți, 30 august, că intervențiile făcute de Papa Francisc pe tema invaziei declanșată de Vladimir Putin în Ucraina nu trebuie interpretate într-o cheie politică, ci înțelese ca „o voce care se înalță în apărarea vieții umane”.

Sfântul Scaun a transmis un comunicat prin care Vaticanul răspunde criticilor venite pe parcursul invaziei ruse în Ucraina și, mai cu seamă, după asasinarea Dariei Dughina.

CITEȘTE ȘI: Ambasadorul Ucrainei la Vatican îl critică pe Papa Francisc pentru că a descris-o pe Daria Dughina drept o victimă nevinovată

În contextul războiului din Ucraina, numeroase sunt intervențiile Sfântului Părinte Francisc și ale colaboratorilor săi. În cea mai mare parte, acestea au scopul de a-i invita pe păstorii de suflete și pe credincioși la rugăciune, iar pe toți oamenii de bună voință, la solidaritate și efort pentru reconstrucția păcii”, se arată în comunicatul transmis de Sfântul Scaun și citat de Vatican News.

Vaticanul amintește că Papa Francisc a condamnat încă de la început invazia rusă în Ucraina, pe care a catalogat-o drept „injustă, inacceptabilă, barbară, fără sens și repugnantă”.

Se reiterează că spusele Sfântului Părinte despre această chestiune dramatică trebuie citite ca o voce care se înalță în apărarea vieții umane și a valorilor legate de aceasta, nu ca luări de poziție politică”, a mai transmis Vaticanul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW