Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vasile Dîncu, după întâlnirea cu Anatolie Nosatîi: România își exprimă ferm interesul de a dezvolta cooperarea cu Armata Republicii Moldova

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 8 iunie 2022

România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu Armata Națională a Republicii Moldova, i-a transmis Vasile Dîncu, ministrul Apărării, omologului Anatolie Nosatîi, în cadrul întâlnirii pe care cei doi oficiali au avut-o miercuri, 8 iunie, la București.

România își exprimă ferm disponibilitatea și interesul de a dezvolta cooperarea cu Armata Națională a R. Moldova pentru beneficiul reciproc și pentru a sprijini eforturile acesteia privind modernizarea, creșterea capacității operaționale și a nivelului de interoperabilitate”, a transmis ministrul Vasile Dîncu, potrivit unui comunicat transmis de MApN.

În plus, ministrul român a scos în evidență că există un angajament reciproc pentru implementarea liniilor de efort aferente Pachetului de consolidare a capacității de apărare dedicat Republicii Moldova, în contextul cooperării dintre țara vecină și NATO.

Totodată, Dîncu a transmis că apreciază implicarea Chișinăului în consolidarea securității regionale, după ce mai mulți militari din Republica Moldova au participat la misiunea aliată KFOR din Kosovo, iar alții urmează să fie trimiși în misiunea ONU de menținere a păcii în Liban.

Vasile Dîncu și Anatolie Nosatîi au mai discutat pe tema războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, a crizei refugiaților generată de invazie și a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Pe lângă aspectele militare și de securitate extrem de grave, acest război crud a produs o catastrofă umanitară, o criză energetică, la care se adaugă premisele unei crize globale alimentare”, a subliniat ministrul Apărării din România.

Dîncu a precizat că locul țării vecine este în marea familie europeană și a pledat ca R.Moldova să obțină „cât mai curând” statutul de țară candidată la UE.

La finalul întâlnirii, cei doi oficiali au transmis că trebuie să mențină un dialog constant politico-militar, pentru o acțiune cât mai eficientă și coordonată, și să consolideze Parteneriatul Strategic București-Chișinău.

Generalului-locotenent Marian Sima, șeful Direcției Informații Militare, i-a fost acordată medalia „Consolidarea frăției de arme” din partea ministrului Apărării din Republica Moldova.

Sursă foto: Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/vasile-dincu-dupa-intalnirea-cu-nosatii-romania-isi-exprima-ferm-interesul-de-a-dezvolta-cooperarea-cu-armata-republicii-moldova/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/vasile-dincu-dupa-intalnirea-cu-nosatii-romania-isi-exprima-ferm-interesul-de-a-dezvolta-cooperarea-cu-armata-republicii-moldova/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/vasile-dincu-dupa-intalnirea-cu-nosatii-romania-isi-exprima-ferm-interesul-de-a-dezvolta-cooperarea-cu-armata-republicii-moldova/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *