Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prefectul Capitalei dă asigurări că masca sanitară nu va fi obligatorie în școli

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 18 august 2022

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a dat asigurări că purtarea măștii sanitare nu va fi obligatorie în unitățile de învățământ, odată cu începerea anului școlar. Precizarea vine în contextul în care numărul de cazuri noi de COVID-19 crește de la o zi la alta. Miercuri, de exemplu, autoritățile au anunțat 7.500 de infecții noi cu SARS-CoV-2.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri sanitare în contextul în care crește numărul cazurilor de Covid-19 în România, prefectul Capitalei a răspuns negativ.

„Nu, nu am discutat acest aspect, dar după părerea mea nu avem un val îngrijorător pentru vreo epidemie, vor fi făcute acțiunile obișnuite de dezinsecție, de dezinfecție la unitățile școlare, însă alte măsuri suplimentare nu are nimeni în vedere pentru începerea anului școlar, sperăm să înceapă în condiții cât mai normal posibile”, citat de edupedu.ro.

Legat de purtarea măștii în școli, prefectul a spus că „nu va fi obligatorie purtarea măștii în niciun caz”.

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a solicitat verificarea școlilor din București pentru a fi încheiate rapid lucrările de reabilitare şi definitivate demersurile privind obţinerea avizelor necesare desfăşurării activităţii, ca școala să înceapă în condiții optime pe 5 septembrie.

Amintim că pefectul a avut o întâlnire, miercuri, 17 august, cu secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion, Inspectorul Școlar General, Vlad Drinceanu, și inspectorii școlari ai celor șase sectoare unde, conform acestuia, au fost analizate stadiul pregătirilor și măsurile avute în vedere pentru începerea noului an școlar în Capitală.

„După o perioadă dificilă, în care sistemul de educație a avut de suferit din cauza pandemiei COVID-19, începerea noului an școlar în condiții optime este o prioritate pentru noi. Vrem să ne asigurăm, din timp, că venim în întâmpinarea nevoilor și așteptărilor elevilor și părinților și că vom putea să contribuim la creșterea nivelului de performanță a sistemului de educație. Ne dorim ca toate școlile din București să înceapă anul școlar pe 5 septembrie în sistem normal, să nu mai avem cazuri de învățământ online și elevii să învețe în condiții foarte bune”, a afirmat prefectul Toni Greblă, într-o postare pe Facebook.

Totodată, acesta a solicitat verificarea tuturor şcolilor din Bucureşti şi păstrarea unei colaborări strânse cu primăriile de sector, astfel încât să fie încheiate rapid lucrările de reabilitare aflate în curs de finalizare şi să fie definitivate demersurile privind obţinerea avizelor necesare desfăşurării activităţii în aceste unităţi de învăţământ.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • USIIC.CO is a unique platform created for bloggers and authors who want to publish interesting articles, create groups to attract subscribers and earn money from their content. Community https://usiic.co It is open to anyone who wants to share their ideas and creativity with the whole world.PUBLISH INTERESTING ARTICLES, FOR FREE. CREATE A GROUP TO ATTRACT SUBSCRIBERS. BECOME THE BEST AUTHOR AND MAKE EARNINGS WITH US.

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 54350 more Info on that Topic: mainnews.ro/prefectul-capitalei-da-asigurari-ca-masca-sanitara-nu-va-fi-obligatorie-in-scoli/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/prefectul-capitalei-da-asigurari-ca-masca-sanitara-nu-va-fi-obligatorie-in-scoli/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *