Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


Vasile Dîncu, despre situaţia din Transnistria: O provocare. Un conflict care nu are șanse să se dezvolte 

By news.ro , in Republica Moldova Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, miercuri, despre situaţia din Transnistria că este „o provocare şi o încercare de a crea un conflict care, după toate analizele noastre, în acest moment nu are şanse să se dezvolte. „Nu există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova, e neutră din punct de vedere militar”, a mai spus el.

Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care după toate analizele noastre, în acest moment nu are şanse să se dezvolte, să se desfăşoare”, a spus Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a precizat că preşedinţia Republicii Moldova, Guvernul, gestionează această situaţie. ”Sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii dar nu vedem ca o problemă, aceasta”, a spus el.

Nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic, deci din acest punct de vedere, cum spun şi la noi toţi cei care îşi dau cu părarea, să fii neutru este foarte bine”, a mai spus Vasile Dîncu.

Ministrul a vorbit şi despre dezinformările venite din partea rusă.

Ne afectează numai în măsura în care devenim cutia de rezonanţă pentru prooaganda Moscovei. Atunci ne afectează”, a spus ministrul, despre propaganda rusă potrivit căreia România doreşte să anexeze Republica Moldova.

Vasile Dîncu a precizat că ruşii „încearcă în fiecare zi, în acest război hibrid, să afecteze sau să atenţioneze şi să atingă opinia publică din ţările care sprijină Ucraina”.

Sediul așa-zisului Minister al Securității din Tiraspol a fost bombardat luni, 25 aprilie, în timp ce niciun angajat nu se afla înăuntru, cel mai probabil, cu ajutorul unui lansator de grenade, iar marți, 26 aprilie, au fost atacate două antene de comunicații din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Miercuri, 27 aprilie, presa de la Tiraspol a transmis că au fost auzite focuri de armă la un depozit de muniție din Cobasna.

CITEȘTE ȘI: Analiză ISW: Federația Rusă organizează atacuri sub steag fals în Transnistria / Avertismentul experților americani

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW