Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Valul 5 al pandemiei face ravagii în Franța. Record negativ de infectări

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 29 decembrie 2021

Franța se confruntă cu o explozie a numărului de noi infectări cu coronavirus, în contextul apariției variantei OMICRON, care, conform studiilor preliminare, ar fi mult mai contagioasă decât celelalte. 

Autoritățile sanitare au anunțat marți 28 decembrie 177.807 noi cazuri de COVID-19, ceea ce reprezintă un nou record negativ de la apariția pandemiei în Hexagon.

În acest context, Guvernul a adoptat luni, 27 decembrie, noi măsuri pentru stăvilirea valului de îmbolnăviri.

Potrivit BFM TV, începând cu data de 31 decembrie, doza a treia de vaccin va putea fi efectuată la 3 luni după doza a doua, față de 4 luni în prezent, cluburile vor fi închise, însă se va putea circula fără restricții în noaptea de revelion.

De asemenea, începând de pe 3 ianuarie, pentru trei săptămâni, telemunca va deveni obligatorie, unde este posibil, pentru cel puțin 3 zile pe săptămână iar adunările se vor putea desfășura cu maxim 5.000 de oameni la exterior, respectiv 2.000 de oameni la interior. Potrivit cotidianului L’Équipe, în fotbal sunt astfel vizate etapele 20, 21 și 22 din Ligue 1, în care se vor desfășura meciurile dintre Lyon și PSG (duminică 9 ianuarie), OM și Lille (16 ianuarie), derby-ul OL – Saint-Étienne (21 ianuarie) sau Lens – OM (22 ianuarie).

Tot de pe data de 3 ianuarie va fi interzis consumul de alimente și băuturi în cinematograf și în transport în mijloacele de transport în comun – inclusiv pe distanțe lungi – precum și în cinematografe, teatre dar și în sălile de sport, pe o perioadă de minim trei săptămâni. În același timp, consumul de alimente și băuturi se va putea face în baruri și restaurante doar așezat la masă.

Pe de altă parte, un proiect de lege prin care certificatul de acces în diferite locuri publice va fi eliberat exclusiv persoanelor vaccinate urmează să fie adoptat în luna ianuarie. Ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu a anunțat luni seară că acesta va deveni obligatoriu și pentru sportivii de performanță.

Peste 52 de milioane de francezi au primit până în prezent cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, reprezentând 78% din populația totală, în vreme ce peste 20 milioane au efectuate doza booster.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *