Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Valoarea tichetelor de masă va crește la 30 de lei, de la 1 iulie

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 8 iunie 2022

Valoarea tichetelor de masă va crește de la 20 de lei la 30 de lei, de la 1 iulie, potrivit unui proiect de Lege adoptat miercuri, 8 iunie, de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Este vorba despre proiectul pentru modificarea alin. (6) al art. 24 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Proiectul a fost adoptat cu 238 voturi pentru, unul împotrivă și 6 abțineri. Astfel, articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins: „Art.14. – Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei”.

În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 22 de zile lucrătoare) unui angajat este de 443,74 de lei. După ce va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 660 de lei / per angajat.

Măsura trebuia să intre în vigoare de la 1 iunie, dar a fost amânată în contextul în care alte măsuri din pachetul social pregătit de coaliția de guvernare au avut prioritate.

„Guvernul nu a uitat să implementeze măsura, Guvernul este în implementarea măsurii. Suntem în dinamica activităților după programe succesive din ceea ce am spus că vom face și în primul pachet social și al doilea pachet social, Sprijin pentru România, și al treilea pachet cu 700 lei pentru pensionari. Săptămâna viitoare, va intra în vigoare măsura și va fi valabilă începând cu luna iulie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *