Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Nicolae, candidat independent pentru un loc în Camera Deputaților

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2020

Valeriu Nicolae va candida independent în București pentru un loc în Camera Deputaților, după ce a reușit să strângă numărul necesar de semnături. 

Acesta a anunțat, miercuri, că a reușit să strângă 13.168 de semnături, în condițiile în care ar fi avut nevoie de 9.500 pentru a putea candida la Camera Deputaților.

Nu am făcut niciodată ceva mai improbabil. Au fost vreo 2 săptămâni dure. Nici în visele mele cele mai aiuritoare, și visez chestii cu hipopotami în tutu dansând grațios cu glorioșii zilei, vorba lui Răzvan Exarhu, nu am crezut că voi fi parte a unei chestii similare.

Mi-am luat niște megașuturi în momentul în care am ezitat. Meritat. S-au strâns sute de oameni care au ajutat cu o mulțime de lucruri, de la IT la logistică, de la strâns de semnături la protecția datelor. Am fost mulți care am dormit prost și am răspuns la sute de mesaje zilnice. Vouă nu am cum să vă mulțumesc așa cum ar trebui, orice aș face.

Dacă o să câștigăm, clar gătim vreo 20 de cazane de ciolan cu fasole și ciolan cu varză, că e plin de stihii de ambele sexe gata să gătească.Plus mama. Așa sperăm să vă mulțumim celor care v-ați chinuit să semnați online până când a mers.

O să facem o campanie de pomină, că nu trebuie să mulțumim niciun șef de partid și nicio televiziune de mafioți. Asta a fost posibil datorită multor oameni super faini. Am avut nevoie de 9500 de semnături, am strâns 13168.

Vom avea nevoie de 25.000 de voturi. Ar fi pentru prima dată când câteva sute de afurisiți se strâng împreună. Marea lor majoritate sunt oameni care au făcut cu mine voluntariat la greu. Pot fi reprezentați imperfect de mine, un Ciolan independent, în Parlament.

Am crezut că o să mă umplu de plăcuțe suedeze făcând asta. M-am umplut de bine. Milțumesc tare, tare mult”, a scris Valeriu Nicolae, pe Facebook.

Cine este Valeriu Nicolae

Valeriu Nicolae este jurnalist, scriitor și activist pentru drepturile omului. În ultimii ani a făcut voluntariat pentru copiii din Ferentari, înființând proiectul „Casa Bună”.

O casă unde să putem să facem teme, meditații și să gătim mâncare copiilor. Oricând fără să se strâmbe directoarea, portarul, femeia de serviciu, secretara, profesorul sau oricine altcineva plin de sensibilități. Unde să putem face un atelier pentru a pregăti copiii mari pentru o meserie. Unde să putem caza urgențele din ghetou (femei abuzate, copii alungați) și să ne putem juca comod vara sau să sărbătorim zilele de naștere”, după cum descria Valeriu Nicolae proiectul pe blog-ul personal.

În ultimul timp, Valeriu Nicolae a postat pe pagina sa personală de Facebook o analiză a parlamentarilor prin prisma CV-urilor acestora, publicate de Camera Deputaților sau de Senat.

În timpul Guvernului Cioloș, a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii. A mai făcut parte din PLUS, partid din care și-a dat demisia.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/valeriu-nicolae-candidat-independent-pentru-un-loc-in-camera-deputatilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *