Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Raluca Turcan: Economia românească era zdruncinată rău. În fiecare minister erau găuri de ordinul miliardelor de lei

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că în economia românească sunt găuri de ordinul miliardelor de lei lăsate de fosta guvernare PSD.

Economia românească era zdruncinată rău din toate rădăcinile. În fiecare minister erau găuri financiare cu obligaţii de plată de ordinul miliardelor de lei. De exemplu PNDL, la Ministerul Dezvoltării, cinci miliarde de lei plus întârzieri la rambursările de TVA. Fondul unic de sănătate, trei miliarde de lei. Bugetul asigurărilor sociale, două miliarde de lei, în condiţiile în care bugetul pe 2019 pentru pensii era prevăzut cu o creştere de 2,9 miliarde de lei. Înseamnă o gaură economică de 4,9 miliarde de lei. Astea sunt doar câteva exemple”, a spus Turcan, la Digi24.

Raluca Turcan a mai declarat că în fondul de rezervă al Guvernului au găsit „0 lei”, fiind depistate probleme la nivelul tuturor ministerelor.

Aş spune că PSD a practicat tehnică terenului pârjolit. Nu am găsit aproape nimic la Guvern. În fondul de rezervă al Guvernului am găsit 0 lei, iar la ministere, unde teoretic ai putea găsi şi lucruri bune şi lucruri rele, nu pot spune că am găsit vreun minister unde să nu fie probleme grave, cronice. Ei, minţind mult la alegerile din 2016 au creat nişte aşteptări pe care au încercat să le cârpească, să le acopere prin majorările de salarii şi de pensii pe care le-au făcut, fără să aibă vreo susţinere economică. În paralel cu creşterile de salarii şi de pensii, din cauza politicii economice defectuoase au scăzut puterea de cumpărare prin creşterea inflaţiei şi defavorizarea leului”, a subliniat Turcan.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *