Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Persoanele eligibile pentru etapa a III-a din municipiile care au rata de infectare peste 4.5 se vor putea vaccina împotriva COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 martie 2021

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că persoanele eligibile pentru etapa a III-a din municipiile în care rata de infectare depășește 4,5 la mia de locuitori se vor putea programa pentru imunizare. 

Deschiderea posibilității de programare a persoanele din etapa a III-a pentru județele care au municipii cu rata de incidență a cazurilor de peste 4,5 la mie: Alba – Alba Iulia, Timiș – Timișoara, Brașov – municipiul Brașov și Sân-Petru, Maramureș – Baia Mare, Sălaj – Zalău, Hunedoara – Petroșani, Cluj –  Cluj-Napoca, Giurgiu – Giurgiu. În aceste localități va fi posibilă programarea persoanelor din etapa III-a prin platforma de programare”, a anunțat coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

În plus, medicul Valeriu Gheorghiță a afirmat că, începând de luni, 15 martie, vor fi deschise alte 74 de noi cabinete de vaccinare la nivel național.

Deschiderea a 74 de noi cabinete de vaccinare la nivel național, cu posibilitatea de programare de mâine, 10 martie și demararea activităților de luni, 15 martie. Cabinetele sunt destinate persoanelor vulnerabile, peste 65 de ani(…)În total, pe toată perioada de 28 de zile, putem asigura 120.000 de persoane noi care se vor putea vaccina”, a adăugat medicul Valeriu Gheorhiță.

În ceea ce privește lista de așteptare pentru programare la vaccinarea împotriva COVID-19, aceasta va fi operațională pe platforma informatică începând cu 15 martie.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *