Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Este momentul să conștientizăm realitatea cu care ne confruntăm / Câți elevi s-au vaccinat împotriva COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2021

Valeriu Gheorghiță a declarat miercuri, 29 septembrie, în contextul creșterii numărului de cazuri, că vaccinarea anti COVID-19 reduce substanțial riscul de deces, de a face o formă de boală sau riscul de transmitere. Coordonatorul Campaniei de vaccinare a precizat că 400 de elevi au fost imunizați în școli, iar numărul total al școlarilor vaccinați a ajuns la 215.000.

Este momentul să conștientizăm realitatea cu care ne confrutăm(…)Este o situație de neacceptat, în condițiile în care avem soluția prin care putem să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, anume pierderea de vieți omenești”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în cadrul unui briefing de presă organizat la Ministerul Educației.

Coordonatorul Campaniei de vaccinare arată că procesul de vaccinare este simplu, menționând că în România au fost aprobate 4 tipuri de vaccinuri „autorizate, sigure, ușor de tolerat”.

Aș putea să spun că nu trebuie să ne obișnuim să trăim în aceste condiții, de pandemie, cu spitale asaltate de pacienți bolnavi(…)Trebuie să facem un efort pentru a controla pandemia, iar singura soluție e prin vaccinare”, a adăugat medicul militar.

Gheorghiță a menționat proiectul de vaccinare a elevilor în școli și le cere tinerilor să se imunizeze.

Sunt peste 400 de elevi vaccinați prin aceste modalități. La nivel național sunt peste 215.000 de elevi și tineri între 12 și 16 ani care au primit cel puțin o doză de vaccin”, sunt datele furnizate de coordonatorul Campaniei de vaccinare.

Medicul militar arată că ritmul Campaniei de vaccinare ar putea crește substanțial dacă atingem capacitatea maximă, de 100.000 de doze administrate zilnic.

Cu toții ne dorim și este o prioritate, atât ca autorități, mergând până la nivel de părinte, copii, să facem ceea ce ține de noi, pentru ca, în final, copiii să meargă la școală în condiții cât mai sigure(…)Beneficiile sunt uriașe, pierderile sunt greu de cuantificat(…)Haideți să facem cu toții un efort în acest sens, părinți, bunici, să ne vaccinăm. Copiii noștri pot să meargă la școală cu prezență fizică”, a spus Gheorghiță.

CITEȘTE ȘI: Școlile ar putea rămâne deschise, după pragul de 6 cazuri la mie. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW