Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Școlile ar putea rămâne deschise, după pragul de 6 cazuri la mie. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat miercuri, 29 septembrie, că, până vineri, autoritățile vor decide dacă mențin regulile existente pentru desfășurarea orelor de curs în mod fizic sau dacă se vor schimba regulile, în așa fel încât unitățile școlare să fie ultimele care se închid, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

La acest moment, regula este clară, în localitățile în care se depășește rata de infectare de 6 la mie, la nivelul zilei de vineri școlile ar urma să treacă în online, cu excepția școlilor speciale, grădinițele și creșele rămân deschise”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri, rata de incidență se apropie de pragul în funcție de care școlile ar trebui să treacă în online în cele mai multe dintre localități.

Astfel, ministrul Educației a anunțat că va discuta cu ceilalți factori decidenți, printre care cei din Ministerul Sănătății, pentru a modifica ordinul comun, care stabilește regulile de desfășurare a orelor de curs, adoptat la începutul lunii.

Până vineri(n.r. 1 octombrie), așa cum am anunțat, va trebui să anunțăm cât se poate de clar, care sunt regulile, dacă rămânem cu aceleași reguli sau dacă, cum ne dorim noi, cei din educație, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor și școlile, până la atingerea unui număr de cazuri”, a explicat ministrul Educației.

Cîmpeanu a precizat că își dorește ca România să aplice principiul „școlile se închid ultimele și se deschid primele”.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW