Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Pfizer cere FDA să autorizeze vaccinul său împotriva COVID-19 pentru copiii între 5 și 11 ani

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2021

Pfizer și BioNTech au cerut Agenţiei americane a medicamentului (FDA) să autorizeze administrarea vaccinului lor împotriva COVID-19 și copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, relatează CNN.

Dacă va fi autorizat, acesta ar fi primul vaccin împotriva COVID-19 pentru copiii mai mici de 12 ani. Vaccinul Pfizer/ BioNTech este autorizat pentru administrare doar în cazul persoanelor care au cel puțin 12 ani.

Luna trecută, compania Pfizer a publicat datele unui studiu aflat în a doua fază (2/3), care au arătat că vaccinul său împotriva COVID-19 este sigur și a generat un răspuns imun „robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

În cazul minorilor sub 12 ani a fost folosită o cantitate de 10 micrograme de ser per doză, comparativ cu doza de 30 micrograme administrată în cazul persoanelor care au vârsta mai mare de 12 ani. Schema completă de vaccinare este aceeași, rapelul fiind administrat la 21 de zile după prima doză de ser.

În studiu au fost incluși 2.268 de participanți cu vârste curpinse între 5 și 11 ani. Deși Pfizer a început să publice aceste date încă de luna trecută, nu a cerut în mod oficial autorizarea serului pentru categoria 5 – 11 ani până acum.

FDA a precizat că ar putea da undă verde serului pentru copiii mai mici de 11 ani în câteva săptămâni.

Vaccinul Pfizer a fost autorizat la persoanele de peste 16 ani de către Agenția Europeană a Medicamentului pe 27 decembrie 2020, fiind primul ser împotriva COVID-19 aprobat în Uniunea Europeană. Ulterior, aceeași instituție a dat undă verde utilizării vaccinului Pfizer și la copiii din categoria de vârstă 12 – 15 ani.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *