Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


USR propune un guvern minoritar, dacă negocierile cu PNL și UDMR eșuează / Cioloș: Nu ne e teamă de sacrificii

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2021

USR a decis miercuri seară, 13 octombrie, că va propune Parlamentului un guvern minoritar în cazul în care negocierile cu PNL și UDMR pentru refacerea coaliției vor eșua. Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis, consideră că, pe fondul crizei sanitare, guvernarea reprezintă un sacrificiu și le cere celorlalți lideri să pună capăt acestui „balet al divertismentului politic”.

Biroul Național al USR a convocat Comitetul Politic duminică, 17 octombrie, de la ora 18:00, în urma căruia se va decide programul de guvernare și echipa pe care USR o va propune în Parlament.

În aceste condiții, Biroul Național al USR a decis să continue discuțiile cu foștii parteneri, în paralel cu redactarea unui program de guvernare și propunerea unei liste de miniștri. Dorința noastră e refacerea coaliției, iar în cazul în care negocierile durează mai mult decât perioada formală sau eșuează e nevoie să oferim o soluție funcțională pentru un nou guvern”, a declarat Dacian Cioloș, citat într-un comunicat transmis de USR PLUS.

Cioloș: Sacrificiu mai mare decât cel de a guverna nu există

Dacian Cioloș a transmis, ulterior, pe Facebook, că a decis să aștepte până vineri deciziile luate de PNL și UDMR, întrucât refacerea coaliției este prioritatea acestuia.

În rest, nu mă joc cu mandatul primit de la președintele României, așa cum nu mă joc atunci când discutăm despre lunile care urmează”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Premierul desemnat arată că situația politică din țară este instabilă, că situația economică se degradează și că situația medicală este dezastruoasă.

Mi-aș dori să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul. Nu cer nimănui sacrificii politice, dar sper că încă suntem suficienți oameni maturi care să știe că soluțiile implică renunțare, poate o formă de sacrificiu, dar și diplomație. Avem un început de negociere și vă rog pe toți, cetățeni sau oameni de presă, analiști politic sau simpli pasionați de jocul politic, să înțelegeți că de rezultatul din aceste zile depinde viața multor cetățeni ai României”, a adăugat premierul desemnat.

Președintele USR consideră că guvernarea în următoarele săptămâni și luni va reprezenta un sacrificiu, pe fondul multiplelor crize cu care se confruntă România.

Partidul care își asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există. Nouă nu ne e teamă de acest lucru”, este concluzia liderului USR.

CITEȘTE ȘI: Vineri au loc noi discuții pentru formarea Guvernului / Cioloș: Florin Cîțu și Kelemen Hunor vor mandat de la partid

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW