Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Vineri au loc noi discuții pentru formarea Guvernului / Cioloș: Florin Cîțu și Kelemen Hunor vor mandat de la partid

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 octombrie 2021

Vineri se reiau discuțiile dintre liderii USR, PNL și UDMR, pentru refacerea alianței de guvernare și formarea unui nou Guvern, a declarat premierul desemnat, Dacian Cioloș miercuri, 13 octombrie 2021. Negocierile privind guvernarea vor fi reluate după discuții interne în PNL și UDMR, întrucât liderr formațiunilor au nevoie de mandat din partea partidului.

„.Le-am spsus care este planul meu, le-am prezentat prioritățile. Obiectivul meu și al USR este să dăm un Guvern României cât mai repede, să mergem cu o soluție în Parlament cât mai rapid. Nu putem aștepta să avem discuții foarte lungi. În mod normal, am venit înspre PNL și UDMR, pentru că nu există altă formulă de construcție majoritară la care noi să participăm, decât cea cu PNL și UDMR, cu susținerea grupului minorităților.

Florin Cîțu și Kelemen Hunor au spus că au nevoie de o discuție în partid ca să ia un mandat pentru o astfel de negociere. Vineri vom avea o nouă întâlnire în care să vedem deciziile în conducerile celor 2 partide”.

Prim-ministrul desemnat a mai spus că acum așteaptă decizia PNL și UDMR, pentru a începe negocierile.

Impas în negocieri

Liderii partidelor caree au format coaliția de guvernare în urma alegerilor din decembrie 2020 PNL, USR și UDMR, Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor nu au ajuns la niciun acord la întâlnirea pe care au avut-o miercuri, 13 octombrie.

Întrevederea, la care a participat și liderul grupului Minorităților Naționale, Varujan Pambuccian, a fost organizată la cererea lui Dacian Cioloș, care încearcă să strângă susținere pentru a trece de votul Parlamentului.

Florin Cîțu, premierul demis, a spus că întâlnirea de azi s-a încheiat fără concluzii.

„Astăzi nu a fost nicio concluzie. Am spus ca cei care au declanșat criza, coaliția USR, AUR, PSD, să vină și cu o soluție. Din respect pentru români, noi vream ca România să iasă din criză. Când Dacian Cioloș a fost propus la Cotroceni, cred că a avut în spate o majoritate testată. Responsabilitatea găsirii unei majorități este a domnului Dacian Cioloș. Nu noi am creat această criză. Nu s-a luat o decizie despre vot”, a declarat Florin Cîțu.

Kelemen: Sper să mai lase din orgolii

Același mesaj l-a transmis și liderul UDMR, Kelemen Hunor:

„Nu am ajuns la o concluzie. Am constatat, dincolo de dorința de a reface coaliția, lipsa de încredere. Ținta UDMR este să găsim o formulă de guvernare. Sper că fiecare să mai lase din orgolii”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW