Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


USR PLUS, critică autoritățile după prelungirea carantinei în Alba Iulia

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2020

Reprezentanții Alianței USR PLUS au criticat marți autoritățile locale după prelungirea carantinei cu încă 14 zile în municipiul Alba Iulia, acuzând lipsa de profesionalism în luarea deciziei. 

„Amatorism şi lipsă de respect! Aşa ar putea fi caracterizată bâlbâiala Guvernului, Instituţiei Prefectului şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în problema carantinei impusă municipiului Alba Iulia. O zi întreagă, prefectul şi liderii locali ai PNL s-au fotografiat mândri la festivităţi şi au zâmbit frumos oamenilor, ca apoi, la lăsarea întunericului, să îşi amintească de pandemie. Au tăcut mâlc o zi întreagă şi au uitat de virus, de presiunea de pe sistemul sanitar, de oameni. (…). Speriaţi de faptul că mii de oameni vin la Alba Iulia pentru încărcătura spirituală a locului, nu pentru politicieni şi discursurile acestora, liberalii au intrat în fibrilaţii. Astfel, noaptea ca hoţii, aşa cum le place politicienilor tradiţionali să ia decizii, au hotărât că e mai bine să ţină Alba Iulia în carantină”, a transmis USR PLUS într-un comunicat citat de Agerpres.

Reprezentanții formațiunii au ținut să precizeze că nu contestă în sine decizia de prelungire a carantinei, ci faptul că fost adoptată fără transparență.

„Nu contestăm carantina, însă contestăm modul total lipsit de profesionalism prin care aceasta este impusă. (…). Guvernul şi PNL îşi bat joc în cel mai josnic mod de români şi demonstrează, dacă mai era nevoie, că sunt lipsiţi de profesionalism şi sunt total depăşiţi în gestionarea pandemiei. Mai mult, prin măsura luată noaptea trecută, liberalii demonstrează că Alba Iulia şi Ziua Naţională contează doar în calculele lor electorale, iar în rest îşi şterg picioarele pe valorile naţionale”, mai susţin cei de la USR PLUS.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *