Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


USR nu susține Cabinetul Ciucă: Dacă acest guvern va trece, va trece cu voturile PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 octombrie 2021

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat vineri, 29 octombrie, că partidul pe care îl reprezintă nu va vota guvernul PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă, precizând că singurele șanse pe care le are să fie învestit de Parlament ar fi prin voturile social-democraților. 

Dacă acest guvern va trece, va trece cu voturile PSD și vom avea o guvernare PNL-UDMR-PSD. E un guvern pe care nici măcar toți parlamentarii PNL nu îl vor vota, pentru că am luat act de declarațiile lui Ludovic Orban și de demisiile din rândurile grupului parlamentar PNL. USR nu va vota acest guvern, USR susține refacerea coaliției de guvernare”, a declarat Ionuț Moșteanu, la scurt timp după ce Nicolae Ciucă și Florin Cîțu au anunțat că lista de miniștri și programul de guvernare au fost aprobate de Biroul Executiv al PNL.

Purtătorul de cuvânt al USR a precizat că singura soluție pe care partidul o susține ar fi refacerea coaliției de dreapta.

Dacă aveau vreun plan de refacere a coaliției (n.r. liderii PNL), își flexibilizau mandatul și ne așezam la masă alături de PNL și UDMR pentru un calendar de negocieri. În momentul ăsta, avem o decizie clară a PNL la 8 zile după ce a fost nominalizat domnul Ciucă, să meargă înainte cu acest guvern fără o susținere clară parlamentară(…)Au discutat cu PSD și au avut o înțelegere pentru a susține acest guvern minoritar PNL,UDMR, altfel nu văd nicio explicație”, a adăugat liderul deputaților USR.

Moșteanu a respins ipoteza potrivit căreia USR va susține suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis.

România nu are nevoie de încă o criză, pe lângă cele pe care le vedem(…)Orice criză în plus ar fi o povară, nu cred că e cazul să băgăm România într-o criză și mai complicată”, a adăugat Moșteanu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/usr-nu-sustine-cabinetul-ciuca-daca-acest-guvern-va-trece-va-trece-cu-voturile-psd/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *