Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, despre amânarea numirii lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului: Vom găsi cea mai bună soluție

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 20 iunie 2023 Etichete: , , ,

Liderii Coaliției nu au ajuns, luni, 19  iunie, la un acord pentru numirea lui Mircea Abrudean, susținut de PNL, în funcția de secretar general al Guvernului. Discuțiile vor fi reluate, miercuri, 21 iunie, iar premierul Marcel Ciolacu susține că „se va găsi soluția cea mai bună”, alături de liderul PNL și președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

„Decizia îmi aparține mie și domnului Ciucă. O să găsim soluția cea mai bună, nu a fost nicio tensiune(n.r. tensiune politică). Sunt discuții firești într-o echipă”, a precizat Marcel Ciolacu, întrebat de ce a refuzat numirea lui Mircea Abrudean(PNL) în funcția de secretar general al Guvernului. Amânarea numirii lui Abrudean a stârnit unele nemulțumirile în rândul liberalilor, așa cum Main News a relatat. Cel mai vocal a fost deputatul PNL Pavel Popescu, care și-a exprimat nemulțumirea pe Facebook: „ În condițiile în care un ministru falimentar ca dl Câciu a putut fi „reciclat” în portofoliul Fondurilor Europene după ce a îngropat Finanțele României, Mircea Abrudean, un profesionist, trebuie numit urgent în funcția de Secretar General al acestui guvern”, a scris Popescu pe Facebook. Mai multe detalii puteți citi aici.

Cine este Mircea Abrudean, susținut de PNL pentru funcția de secretar general al Guvernului

Mircea Abrudean a fost secretar general al adjunct al Guvernului, iar în perioada 2019-2021 a fost prefect al județului Cluj. Potrivit CV-ului public, în anul 2021, Mircea Abrudean a absolvit programul postuniversitar „Securitate și bună guvernare” la Colegiul Național de Apărare. În 2019, Abrudean a fost șeful serviciului de relații publice al Primăriei Câmpia Turzii. Între 2017-2019 a deținut funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Tetarom SA – Parcul industrial din Cluj.

Anterior, a lucrat la Transelectrica și SIAB Developement SRL, consilier de informare pe POSDRU la Ministerul Educației, referent, inspector de specialitate, expert la Consiliul Județean Cluj. În anul 2006, a fost delegat oficial al Consiliului Județean Cluj la Bruxelles. Mircea Abrudean, în vârstă de 39 de ani, este licențiat în relații internaționale și studii europene la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj și are un Masterat în Managementul proiectelor la Școala Națională de Științe Politice și Administrative.

Potrivit ultimei declarații de avere, afisată de Agenția Națională de Integritate, Mircea Abrudean deține  50% dintr-un teren agricol în Cluj-Napoca de 4.660 mp, cumpărat în anul 2007, un apartament de 213 mp în Cluj, cumpărat în anul 2020, ceasuri de 15.000 de euro dobândite între anii 2019-2021. În 2021, a vândut un autoturism cu 27.600 euro. Abrudean declara că are în conturi 561.000 de lei și a acordat un împrumut de 422.000 de lei către firma ROMANIAN DINERS SRL, la care este și acționar. El a mai acordat un împrumut de 10.000 de euro unei persoane fizice.

CITEȘTE ȘI:  Tensiuni în coaliție. Ciolacu ar refuza numirea liberalului Mircea Abrudean ca secretar general

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii