Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


USR iese la atac după demisia Gabrielei Firea. Drulă: Ar trebui înlăturată și de la șefia PSD București

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2023 Etichete: , ,

Opoziția iese la atac în urma anunțului de demisie din funcție a ministrului familiei, Gabriela Firea. Președintele USR, Cătălin Drulă, a solicitat liderilor social-democrații înlăturarea fostei primărițe și din postura de șefă a organizației de București a PSD.

„Gabriela Firea pleacă din Guvern după 11 zile în care a mințit, a înfierat și a încercat să scape. În mod normal, ar trebui înlăturată și de la șefia PSD București. Cine a protejat o structură mafiotă, care a torturat bătrâni, trebuie să dispară din viața publică. Iar justiția să destructureze clanul din Voluntari. Mai departe, însă, România are nevoie de o schimbare majoră în care astfel de orori să nu mai aibă loc vreodată. Și această schimbare nu poate să vină de la Marcel Ciolacu și PSD sau de la PNL. Ei au construit acest sistem corupt și ticălos vreme de 30 de ani. Schimbarea reală va veni anul viitor la alegeri. Până atunci, vom continua să ne luptăm pentru a denunța si bloca abuzurile acestei guvernări”, a transmis Cătălin Drulă.

Firea pleacă din Guvern

Gabriela Firea a demisionat vineri, 14 iulie, din funcția de ministru al familiei din cauza implicării în scandalul „azilelor groazei”.

Deși inițial a negat aproape orice legătură cu Ștefan Godei, patronul a două dintre cele trei azile vizate de ancheta DIICOT, în urma dezvăluirilor presei, Firea a recunoscut că acesta a însoțit-o la Primăria Capitalei și cabinetul de senator ca „om bun la toate”.

„Pe unde a venit Ligia (n.r. – Gheorghe) cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar nu a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, nu am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!! Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar. Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea – care a lucrat doar pentru Serviciul de copii – nu suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni!”, a scris Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii