Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


USR critică rectificarea bugetară realizată de Guvern: Aceste venituri sunt rezultatul inflaţiei care a sărăcit fiecare român

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 19 august 2022

USR a criticat vineri, 19 iulie, în termeni duri prima rectificare bugetară din 2022 efectuată de guvernul condus de Nicolae Ciucă. „Nu le pasă decât de ei şi de grupurile de interese care îi menţin la putere”, afirmă formaţiunea.

Rectificarea bugetară prevede cheltuieli suplimentare de aproape 34 de miliarde de lei, dar numai 3,2 miliarde de lei merg către investiţii.

„Guvernul se împăunează acum cu încasări suplimentare, dar refuză să spună că, de fapt, aceste venituri sunt rezultatul inflaţiei care a sărăcit fiecare român în parte. Dobânzile au crescut foarte mult, pentru că Guvernul Ciucă, lipsit de credibilitate, a reuşit să împrumute România la cele mai mari costuri din Uniunea Europeană”, susţine senatoarea Anca Dragu, fost ministru al Finanţelor.

Potrivit USR, „mai grav este că rectificarea arată că nici PSD, nici PNL nu au de gând să facă niciun pas în spate de la creşterea galopantă a cheltuielilor statului”.

„USR atrage din nou atenţia că suntem în plină criză economică, iar PSD şi PNL au crescut cheltuielile în neştire: PNDL 3 Anghel Saligny, pensii speciale, sporuri aberante, creşteri de salarii în ministere şi agenţii, scheme de ajutor de stat pentru grupuri de interese, toate acestea trebuie plătite de români, care suportă şi inflaţia şi taxele noi pe care Coaliţia spunea că nu le va impune. Un guvern responsabil ar fi strâns cureaua şi nu ar fi crescut taxele. Dar PSD şi PNL i-au minţit din nou pe români”, afirmă USR.

În comunicat se arată că „rectificarea mai arată că schema de plafonare a preţurilor la energie este cea mai mare lovitură dată finanţelor publice anul acesta, aşa cum USR a avertizat de la început”.

„Vedem clar o gaură de aproape 30 de miliarde de lei – banii pentru compensarea facturilor de energie. Din ce bani, domnule Câciu? În loc să reducă taxele pe energie, au preferat o schemă alambicată care ruinează – încet, dar sigur – nu doar statul român, ci pe toţi românii, pentru că ei vor plăti găurile create în buget de politicienii iresponsabili de la PNL, PSD şi UDMR”, spune USR.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobată rectificarea bugetară: Veniturile bugetului general se majorează cu 30 miliarde de lei

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW