Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ursula vor der Leyen: Rusia vrea să rescrie regulile ordinii internaţionale

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 19 februarie 2022

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acuzat sâmbătă, 19 februarie, Rusia de o „încercare flagrantă” de a „rescrie regulile ordinii internaţionale”, din cauza amenințării pe care o reprezintă pentru Ucraina. Declarația a fost făcută la Conferința de Securitate de la München, unde liderii occidentali s-au reunit, încercând să evite un război în Europa, o perspectivă pe care mulți o considerau de neconceput până de curând, notează Euronews.

Președintele american Joe Biden a declarat că este „convins” că Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina, în cel mai clar avertisment al său de până acum cu privire la intențiile președintelui rus.

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a declarat sâmbătă că principiile forjate după două războaie mondiale în Europa sunt „direct amenințate” în Ucraina și a promis unitate cu aliații Americii.

Avertismentele vin în contextul în care liderii separatiști din estul Ucrainei au ordonat sâmbătă o mobilizare militară completă, pe fondul intensificării violențelor în această regiune. Armata ucraineană a declarat că un soldat a fost ucis sâmbătă dimineața, prima victimă în ultimele săptămâni.

Urmărește LIVE cele mai importante momente și declarații privind situația tensionată de la frontiera Rusia-Ucraina

Ucraina i-a acuzat pe separatiștii pro-ruși de escaladarea violențelor, pe fondul temerilor din Occident că Rusia ar putea folosi conflictul ca pretext pentru o invazie.

Kremlinul a precizat tot sâmbătă că președintele Vladimir Putin a lansat exerciții militare „strategice” – inclusiv lansarea de rachete balistice – pe care le supraveghea împreună cu liderul belarus Alexander Lukașenko. Moscova neagă că plănuiește să invadeze Ucraina, în ciuda numărului uriaș de trupe militare la granițele țării.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/ursula-vor-der-leyen-rusia-vrea-sa-rescrie-regulile-ordinii-internationale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/ursula-vor-der-leyen-rusia-vrea-sa-rescrie-regulile-ordinii-internationale/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 64325 more Information on that Topic: mainnews.ro/ursula-vor-der-leyen-rusia-vrea-sa-rescrie-regulile-ordinii-internationale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *