Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Următoarea fază de relaxare s-ar putea amâna. Anunțul făcut de Raed Arafat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iunie 2020 Etichete: , ,

Numărul de pacienți infectați cu coronavirus este în continuare în creștere, sâmbătă fiind a patra zi consecutivă în care numărul de noi cazuri de îmbolnăvări a depășit 300. Șeful DSU, Raed Arafat, spune că faza următoare de relaxare ar putea fi amânată dacă cifrele se vor menține în creștere.

„Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este decis. Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1. În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco, Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă.

Sunt țări care au pierdut sute de cadre medicale, și noi auzim pe cineva care spune: e o biată gripă. Care e mesajul care se transmite? Că eu, ca medic nu cred in ce fac ceilalți medici, atunci omul ia masca de pe față, nu mai respectă regula de distanțare.

Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei.(…)

E de înțeles dorința cetățenilor de a-și relua viața normală.Noi am explicat clar – ne putem întoarce la normalitatea de dinaintea virusului când o să avem vaccin, tratament sau când virusul infectează un procent mai mare pe mapamond.

Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare. Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă„, a explicat Raed Arafat.

sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *