Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Fondurilor Europene a fost respinsă de Camera Deputaților

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 iunie 2021

UPDATE Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a fost respinsă de Camera Deputaților.

PSD, care a devenit sinonim cu minciuna și dezinformarea, a primit astăzi un mesaj clar din partea deputaților și senatorilor. Cristian Ghinea a demontat acuzațiile false din textul moțiunii la adresa sa cu cifre, arătând, din nou, că realitatea e una singură: PSD nu vrea dezvoltarea României, PSD se teme de succesul PNRR pentru că va însemna, automat, decuplarea clientelei sale politice de la robinetul cu bani publici”, potrivit unei postări pe Facebook a USR PLUS.

Știrea inițială

Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va fi votată marți în plenul Camerei Deputaților, începând cu ora 14:30.

Dezbaterile pe marginea moțiunii simple au avut loc luni, când Cristian Ghinea a catalogat textul documentului depus de PSD drept „un banc prost”.

Am prevăzut în plan un sistem foarte strict de monitorizare şi prevenţie a fraudelor. Asta este. Ghinion pentru PSD. Nu veţi putea şpăgui, nu veţi putea fura bani de la PNRR. A început să funcţioneze şi Parchetul European. Doamna Kovesi să vă păzească. Aţi alungat-o din ţară şi aţi dat de dracu iar”, a declarat Cristian Ghinea, luni, în plenul Camerei Deputaților.

În replică, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a transmis că moțiunea simplă nu este doar despre Cristian Ghinea, ci despre „dezastrul produs în privința PNRR”.

Domnul Ghinea este de fapt prototipul unui mod de a face politică,  prototipul USR-istului care ştie doar să dărâme, nu să construiasă. De când aţi apărut ca partid pe scena politică românească doar asta aţi făcut: aţi criticat, aţi blocat şi aţi distrus. Domnule Ghinea, ieşiţi din bula în care vă găsiţi, păşiţi în viaţa reală”, a spus Sorin Grindeanu.

Ludovic Orban a transmis luni că parlamentarii PNL au primit mandat să nu voteze moțiunea simplă depusă împotriva lui Cristian Ghinea.

PSD a mai depus trei moțiuni simple în această sesiune parlamentară, împotriva miniștrilor Vlad Voiculescu(demis de Florin Cîțu), Claudiu Năsui și Adrian Oros, dar niciuna nu a fost votată de parlamentari.

MAI MULTE DETALII, AICI: Moțiunea simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, dezbătută luni în Camera Deputaților / Cum răspunde Cristian Ghinea acuzațiilor lansate de PSD / UPDATE Principalele declarații ale deputaților

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/update-motiunea-simpla-depusa-de-psd-impotriva-ministrului-fondurilor-europene-votata-marti-in-plenul-camerei-deputatilor/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW