Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Undă verde pentru subiectul care a aprins spiritele în plenul CSM / Proiectul privind măsurile legate de funcționarea Parchetului European în România a primit aviz favorabil

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 13 octombrie 2020 Etichete: ,

Consiliul Superior al Magistraturii a dat undă verde proiectului privind unele măsuri legate de funcționarea Parchetului European în România, după mai multe ședințe tensionate. 

CSM a dat aviz favorabil proiectului care prevede funcționarea Parchetului European în România, după ce, în ședința anterioară, acesta a stârnit reacții aprinse și replici dure între membrii forului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, cu observaţiile  formulate în cuprinsul punctului de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi  contencios, proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017  de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte
instituirea Parchetului European (EPPO). (majoritate: 13 voturi pentru avizare  favorabilă, cu observaţii; 5 voturi pentru avizare negativă, 1 vot NUL)”, se arată în decizia CSM.

CITEȘTE ȘI: CSM reia discuția pe tema Parchetului European, subiect care a încins spiritele și a dus la replici fără precedent în plenul forului: Ori aveți memorie slabă, ori vă imaginați!=

Atunci, judecătoarea Andrea Chiș a punctat necesitatea ca structura de sprijin să funcționeze în DNA în condițiile în care cele mai multe dosare vor fi de corupție și astfel se impune să existe procurori specializați.

CITEȘTE ȘI: Scandal cu replici acide în CSM, după concluziile prin care avocatul general al CJUE a desființat OUG pentru Inspecția Judiciară. Savonea o acuză pe Chiș de afectarea independenței pentru o postare de pe Facebook, Mateescu spune că sistemul e încremenit | Baltag: Nu mă simt deloc încremenită, dimpotrivă!

Chiar și așa, câteva momente mai târziu, judecătoarea Gabriela Baltag a făcut referire la decizii CCR și a susținut, în replică pentru Chiș, că s-ar fi negat importanța specializării, la momentul respectiv.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *