Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Un viceprimar și cinci inspectori de trafic rutier, cercetați de DNA în dosarul șefului Inspectoratului pentru Controlul în Transportul Rutier Cluj

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Alte cinci persoane sunt cercetate de DNA în dosarul în care a fost reținut șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, Durlea Bogdan. Ei sunt acuzați că ar fi primit mită de la reprezentanții unor firme de transport mărfuri, cărora le-ar fi furnizat informaţii despre controalele pe care inspectorii rutieri urmau să le facă și pe care nu le-ar fi sancționat pentru încălcarea legii, menționează anchetatorii.

Potrivit DNA, este vorba despre viceprimarul comunei Sârbi(județul Bihor), Florin Mădălin Popovici și cinci inspectori de trafic rutier.

Infracțiunile reținute în sarcina celor cinci iar fost comise tot în legătură cu „protecția” asigurată mai multor societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informații nedestinate publicității referitoare la controalele pe care aceștia urmau să le desfășoare și nu ar fi luat măsurile legale de sancționare cu privire la încălcările legii pe care le-ar fi constatat (depășirea masei maxime autorizate de transport, lipsa licenței de transport etc.).
De asemenea,  în lunile august 2021 și noiembrie 2022, pentru „serviciile” amintite mai sus, suspectul Țepele Cristin Viorel, inspector de trafic, ar fi primit de la un om de afaceri și de la inculpatul Popovici Florin Mădălin, care ar fi administrat în fapt o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri, materiale de construcții în valoare de 2.856 lei și echivalentul în lei a sumei de 5.000 euro, precizează DNA.

Procurorii anticorupție au menționat că Țepele Cristian și Durlea  Bogdan vor fi prezentați, joi, 5 august, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW