Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Cluj şi un inspector de trafic, reţinuţi de DNA

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, Bogdan Ştedan Durlea, a fost reţinut de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită şi abuz în serviciu în urma perchezițiilor de miercuri dimineață, după cum Main News a relatat. 

De asemenea, a fost reținut și un   inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului Teritorial Cluj ,pentru luare de mită,  furnizarea  de informații care nu sunt destinate publicității, conform DNA.

Din primele cercetări, în perioada 2021-2023, funcționari din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj, printre care și suspecții Durlea Bogdan Ștefan și Zehan Florin Mihai, ar fi „protejat” mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele pe care inspectorii rutieri urmau să le desfăşoare și nu ar fi luat măsurile legale de sancţionare cu privire la încălcările legii pe care le-au constatat (depasirea masei maxime autorizate de transport, lipsa licentei de transport, etc.).

Bogdan Durlea primea foloase necuvenite de la un subaltern. Care era „beneficiul”

Pentru aceste „servicii”, o parte dintre funcționari, printre care și suspectul Zehan Florin Mihai, ar fi pretins și primit de la persoanele „protejate” mai multe sume de bani și alte foloase necuvenite, necuantificate până în prezent.

În primăvara anului 2023, suspectul Durlea Bogdan Ștefan ar fi primit de la un subaltern anumite foloase în legătură cu exercitarea atribuțiilor referitoare la numirea/menținerea în funcție a inspectorilor coordonatori județeni.
În cursul anului 2023, suspectul Durlea Bogdan Ștefan, în ciuda interdicţiei de a administra societăţi comerciale, ar fi administrat în fapt o firmă cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri, în sensul că ar fi înstrăinat un camion, ar fi emis mai multe facturi și ar fi încasat diverse sume de bani. 

Procurorii DNA spun că, în acest caz se fac cercetări și asupra altor persoane, însă, detaliile vor fi furnizate când stadiul anchetei penale va permite acest lucru.

Sursă foto: captură video/Info Huedin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW